Kako urediti vlastito kino na otvorenom? 

Ljeto je stiglo, a večeri postaju sve toplije. Zašto ne biste postavili ljetno kino u svom vrtu i pozvali prijatelje na filmske večeri?  Donosimo Vam nekoliko savjeta i prijedloga kako to ostvariti... vrlo je jednostavno, a dodati će čaroban ugođaj običnoj filmskoj večeri!

 

Za savršeno vanjsko ljetno kino, potrebno Vam je:


#1: Vrt, dvorište ili terasa

Naravno, prvi korak je vanjski prostor u kojem ćete postaviti kino. Čak i mali komadić okućnice dovoljan je za filmske večeri na otvorenom, sve je samo stvar organizacije. Važno je da ne pada kiša, a sve ostalo ćete lako riješiti. :)

Svakako osigurajte produžni strujni kabel, koji ćete provući kroz prozor ili vrata kuće u vrt, a koji Vam je potreban kako biste projektor priključili u struju. Također, preporuka je kabel osigurati ljepljivom trakom, kako biste spriječili spoticanje u mraku.

#2: Projektor

Projektor će stvoriti onu čarobnu atmosferu, ali i izazvati ljubomoru susjeda. U nastavku Vam donosimo nekoliko sjajnih modela projektora koji će ispuniti sva Vaša očekivanja, a pritome neće opteretiti Vaš budžet:

H114

HD26

HD28DSE

HD50


#3: Projekcijsko platno

Projekcijsko platno je opcionalno. Naime, projektor može projicirati i na sam zid od kuće, a odličo će poslužiti i raširena bijela plahta. Ako pak želite profesionalnije kino, evo nekoliko prijenosnih, samostojećih platna koja su kao stvorena za ljetno vanjsko kino.

PTH60

PTH70

PTH100

PTL120
 

#4: lzvor slike

Izvor slike je uređaj koji će preproducirati materijal. Najčešće je to laptop, koji je povezan s projektorom, ali to može biti i bilo koji drugi uređaj poput Blu Ray playera, gaming konzola, media player, MaxTV, EvoTV i slično. Imajte svakako na umu da projektori s MHL konekcijom mogu reproducirati sliku i s pametnog telefona ili tableta, a uz HDCast Pro imati ćete pametan projektor, pa sadržaj možete prikazivati direktno i s YouTube-a. Evo i ostalih uređaja za bežični prijenos slike:

HDCast Pro

WPS Pro

HDMI dongle

WPS dongle


#5: Zvučnici

Svi projektori imaju integrirane visokokvalitetne zvučnike, stoga Vam ne trebaju dodatni, vanjski zvučnici. No, ukoliko je vanjski prostor za kino zaista velik, pripazite na snagu zvučnika. Uvijek možete priključiti i nekakav prijenosni zvučnik, za dodatnu snagu. Mi predlažemo fantastičan JBL Xtreme, a možete ga pronaći na našem webshopu, kao i brojne druge zvučnike.

 
#6: Detalji za ugodniju atmosferu

Poigrajte se detaljima za što ugodniju atmosferu. U vrtu možete eksperimentirati sa svim onim stvarima koje inače ne bi koristili. Primjerice, iskoristite stari namještaj kao stolić za projektor, božične lampice objesite po okolnim stablima, stare deke i jastuke upotrijebite kao podloge, te mnogo svjeća i lampiona... i zabava može početi! Uživajte!

...ako imate nedoumica ili trebate pomoć, naše ljubazno, educirano osoblje će Vam rado pomoći - nazovite nas ili nam pošaljite e-mail!

© IKEA. Čak i IKEA Hrvatska predlaže kino na otvorenom, pročitajte njihove prijedloge

...a evo i još nekoliko ideja za duge ljetne, filmske noći: