Što je bolje rješenje?.
9.6.2017.  
www.avr.hr

Pametna ploča vs. interaktivni zaslon

Znate li točno što Vam treba?

Bilo da Vam je potreban jedan od uređaja za predavanja ili korporativne sastanke, najbitnije je da potpuno ispunjava svoju svrhu. Pametne ploče su do nedavno bile apsolutni hit - statične prezentacije pretvarale su u interaktivne događaje, omogućavale su suradnju i razmjenu ideja, poticale stvaralaštvo i kreativnost, a njima se upravljalo dodirom prsta.

No, pametne ploče imaju i dosta nedostataka. Sama po sebi, nikako Vam nije dovoljna jer da bi cijela stvar funkcionirala, potreban Vam je i projektor, i to ne bilo kakav, već širokokutni, ili još bolje, ultra širokokutni, kako biste izbjegli pojavu sjene na zaslonu.Nadalje, za takav projektor potreban je i poseban zidni nosač, kako bi projektor mogao biti postavljen neposredno ispred pametne ploče. Također, imajte na umu, da bi se projicirana slika na ploči jasno vidjela, prostorija mora biti prilično mračna, ili imati mogućnost zatamnjenja, jer će u suprotnom projekcija biti potpuno blijeda.

Pod uvjetom da su ispunjenji svi gore navedeni uvjeti, ova kombinacija pametne ploče i projektora će biti sjajna i zaista će služiti svrsi.Je li interaktivan zaslon bolje rješenje?

Interaktivan zaslon osjetljiv na dodir je zapravo sve-u-jedan rješenje. Ono kombinira sve najbolje karakteristike naprednih tehnologija za vizualne komunikacije: pametnu ploču, projektor, računalo i TV.

Interaktivni zaslon funkcionira po principu tableta, a dolazi u dimenzijama od 55'' do čak 85'', u Full HD ili 4K rezoluciji, a njime upravljate dodirom prsta ili eventualno olovke.Osim zaslona potreban Vam je samo zidni nosač ili podni stalak s kotačićima kako biste zaslon mogli prenositi iz prostorije u prostoriju. Za prezentacije Vam čak nije ni računalo potrebno.

Ako želite, možete koristiti svoje prste za bilješke, crtanje, komunikaciju i navigaciju po zaslonu, i to ne samo Vi, već i cijeli tim - istovremeno, zahvaljujući multitouch prepoznavanju dodira u 10 točaka.

Newline zasloni omogućuju cijelom timu interakciju bez ograničenja, dijeleći ne samo zvuk i sliku, već i podatke i bilješke sa sastanka. Snažan, ugrađen PC pohranjuje sve  datoteke i podatke, a spremni su za korištenje u svakom trenutku, pritiskom jednog prsta.Neki modeli omogućuju i videokonferencijske pozive u trenu - imaju i ugrađene 1080p širokokutne kamere koje omogućuju da Vas svatko vidi kao da ste zajedno u prostoriji, dok mikrofoni produciraju kristalno jasan i čist zvuk, pritome blokirajuću okolnu buku i jeku. 
 
 
Pratite nas: Twitter   Facebook   Linkedin   Google+   Pinterest   Youtube

Ovaj email je poslan sa web stranice www.avr.hr
Ukoliko nas želite kontaktirati možete odgovoriti na email ili putem kontakt forme
AVR d.o.o., Radnička cesta 1a, 10000, Hrvatska, Tel: +385 1 3751 710, +385 1 3751 711