5 godina jamstva na kvalitetu slike


OptomaOptoma, jedan od vodećih svjetskih proizvođača projektora od prosinca 2007. svojim je kupcima osigurala 5-godišnje jamstvo na postojanost prikaza boja svih data i home cinema DLP projektora. Dugogodišnjom analizom ponašanja proizvoda u radu i analiza servisnog centra donešena je odluka o davanju jamstva čime je Optoma postala prvi svjetski proizvođač koji je u mogućnosti ponuditi takvo jamstvo.

Zahvaljujući DLP tehnologiji slika zadržava istu razinu kvalitete tijekom dugogodišnjeg korištenja bez degradacija. Neovisna studija instituta "Rochester Institute of Technology's" pokazala je da kvaliteta slike kod DLP tenologije ne degradira sa vremenom. Studija je uključila 54 različita modela LCD i DLP projektora koji su podvrgnuti neprestanom radu te su se pratile promjene na kvaliteti slike. S druge strane LCD projektori su pokazali značajan pad kvalitete slike. Pročitajte kompletnu studiju (pdf).

Optoma projektori koji zahvaljujući DLP tehnologiji ne koriste filtere zraka a otporni su na prašinu, omogućuju smanjenje troškova oko čišćenja i dodatnih servisiranja tijekom godina korištenja, čime u konačnici štede prilične financijske izdatke.