COVID-19: Aplikacije za besplatnu poslovnu komunikaciju


Evo kako možete ostati povezani tijekom trenutne pandemije koronavirusa. Potražnja za alatima za video konferencije i suradnju nikada nije bila veća. Kamo god pogledamo, veća okupljanja i seminari se otkazuju. Manji sastanci ili prezentacije prisiljeni su odmaknuti se od fizičkih prostora i prijeći u sigurnije, fleksibilnije okruženje oblaka/clouda. To iziskuje novu formu komunikacije i po mogućnosti besplatan pristup video komunikaciji i suradnji.Dobra vijest za tvrtke koje trenutno nemaju sredstva izdvojena za prijelaz na videokonferencijska rješenja, jest da postoji lakši način za razvoj, a to je komunikacijom u oblaku (cloudu). Kako Microsoft, Zoom i drugi bilježe znatan porast u upotrebi, ove tvrtke ne žele da se na njih gleda kao na to da iskorištavaju virus koji uzrokuje smrt i paniku širom svijeta. Umjesto toga, ove tvrtke koriste široko rasprostranjenu paniku kao priliku za povezivanje sa svojim kupcima na dubljoj razini. Ako ste spremni za prelazak na online komunikaciju, ali vaš proračun nije velike ili ga nema, evo gdje možete besplatno nabaviti programe i aplikacije za komunikaciju online.

MICROSOFT TEAMS MS

Ljudi su bili oduševljeni još 2018. godine kada je Microsoft najavio besplatnu verziju Teamsa za manje tvrtke. Sada, da bi podržao rastuću potražnju za video konferencijama i daljinskim radom, marka Microsoft nudi besplatno šestomjesečno probno razdoblje i za premium nivo timova. Prvobitno je probno besplatno razdoblje bilo dostupno bolnicama, tvrtkama i školama koje se bore u Kini, gdje je izbijanje i počelo. Međutim, kako se zaraza proširila, Microsoft ovu tehnologiju čini dostupnom globalno.Besplatno probno razdoblje uključivat će zakazivanje sastanka i sve značajke suradnje u timovima.

ZOOM

Iako je Zoom već neko vrijeme na raspolaganju besplatnoj verziji svog softvera, rješenje dolazi s vremenskim ograničenjem od 40 minuta za sve video razgovore. Krajem veljače 2020 Zoom je ukinuo ta vremenska ograničenja za korisnike u Kini. Prema njihovim riječima tvrtka želi pomoći ljudima koji su najviše pogođeni virusom COVID-19.
Zoom je zabilježio ogroman porast upotrebe od početka širenja virusa, dovodeći aktivnije korisnike nego ikad prije. Korisnici izvan Kine i dalje se mogu prijaviti za besplatnu verziju Zooma kako bi ugostili do 100 sudionika, pristupili besplatnim sastancima 1 na 1 i stvorili grupne sastanke u trajanju do 40 minuta.

Cisco Webex

Cisco je nedavno izvijestio da se promet unutar Webexovog rješenja u Kini povećao 22 puta od početka izbijanja COVID-19. Istodobno, rješenje je do pet puta više korisnika širom Južne Koreje, Singapura i Japana. Kako bi odgovorio na rastuću potražnju, Cisco WEBEX je proširio mogućnosti svoje besplatne ponude u sve zemlje u kojima je tehnologija dostupna. Ažurirana besplatna verzija sada uključuje podršku za do 100 sudionika, kao i neograničenu upotrebu bez vremenskih ograničenja.

LogMeIn GoToMeeting

Danas je na tržištu mnogo alata za suradnju i komunikaciju koji obično dolaze s besplatnom probnom verzijom u trajanju od tjedan ili dva. LogMeIn GoToMeeting obično dolazi sa vlastitim četrnaestodnevnim besplatnim probnim razdobljem. Međutim, to će se promijeniti. Prema tvrtki, pružit će kritičnim pružateljima usluga na prvom mjestu i pružateljima zdravstvenih usluga besplatan pristup. Rješenje dostupno za obrazovne intuicije, neprofitne skupine i općine pružit će pristup različitim LogMeIn proizvodima tijekom tri mjeseca, putem dostupnosti hitnih kompleta za daljinski rad.Google Hangouts

Google već neko vrijeme ima besplatnu verziju Hangoutsa, ali ne nudi mnoge alate na razini poduzeća koje moderna poduzeća zahtijevaju. Osim toga, postoji mogućnost snimanja i spremanja sastanaka i na Google pogon. Googleov tim rekao je da je ovo novo predstavljanje njegov pokušaj da "odradi svoj dio posla" kako bi timovi ostali povezani.

Amazon chime

Amazon Chime komunikacijska je usluga koja vam omogućuje sastajanje, čavrljanje i upućivanje poslovnih poziva unutar i izvan vaše organizacije, a sve pomoću jedne aplikacije. Programeri mogu koristiti istu komunikacijsku infrastrukturu i usluge koje napajaju Amazon Chime te dodavati audio pozive, video pozive i mogućnosti dijeljenja zaslona izravno u svoje aplikacije pomoću Amazon Chime SDK.

Nadamo se da smo vam barem malo pomogli u odabiru i barem potaknuli na razmišaljne o prebacivanju dijela posla online, preko neke od navedenih aplikacija. Kako bi vaš online sastanak bio profesionalan bilo bi dobro korisiti da u kombinaciji s nekim od naših AVER videkonferencijskih uređaja. AVER veidekonferencije su kompatibilne sa svim gore navedenim aplikacijama za komunikaciju kao što su  Skype, FaceTime, Cisco Webex, Google Hangouts, Zoom, GoToMeeting, Adobe Connect i dr.