Epson predstavio najnoviju generaciju laganih 3LCD projektora


Izgrađen na temelju uspjeha serije EB-L20000U, Epsonov asortiman PU2200U 3LCD projektora s velikim brojem lumena uključuje najmanje i najlakše modele s 20.000 lumena na svijetu (EB-PU2220B/EB-PU2120W) koji su 64 % manji i 50 % lakši od svojeg prethodnika (EBL20000U). Novi asortiman korisnicima nudi važne prednosti, uključujući značajno smanjenu veličinu i težinu, lakše postavljanje i instalaciju, pojednostavljeno održavanje i sjajnu kvalitetu slike. Novi asortiman iznimno laganih i kompaktnih laserskih projektora dizajniran je za upotrebu u velikim dvoranama, na događajima uživo i koncertima te u konferencijskim dvoranama u kojima omogućuje dojmljive interaktivne doživljaje.Asortiman nudi značajne ekološke prednosti, uključujući značajno nižu potrošnju struje, značajno nižu potrebu za ambalažom te niži ugljični otisak budući da se zahvaljujući smanjenoj težini i veličini projektori jednostavnije spremaju, prevoze i postavljaju, čime se štedi skladišni prostor i smanjuju troškovi rada i dostave. Serija PU2200 uključuje modele od 13.000 lm, 16.000 lm i 20.000 lm te nudi WUXGA rezoluciju s 4K poboljšanjem, HDR-om i naprednim instalacijskim značajkama. Kompaktan i lagan asortiman nudi niz značajki koje iznimno dobro koriste sektoru iznajmljivanja i izvršavanja instalacija, poput kompatibilnosti s postojećim Epsonovim objektivima. Projektori se jednostavno integriraju s postojećim infrastrukturama, a time nude i fleksibilnost postavljanja i pouzdanost jednostavne ugradnje.

Svi modeli iz asortimana uključuju funkcionalnost koja omogućuje jednostavno postavljanje, slaganje, fleksibilnost leće i upravljanje. Asortiman uključuje ugrađene tehnologije obrade za slaganje bez upotrebe računala, što znači da je moguće postaviti dva podržana projektora jedan na drugi kako bi se udvostručila svjetlina bez upotrebe vanjske računalne opreme. Dodatne značajke uključuju funkcionalnost NFC radi jednostavnije instalacije, što omogućuje komunikaciju između projektora i pametnih Android uređaja kompatibilnih s NFC-om čak i kada je projektor isključen. 

Novi asortiman uključuje i poboljšanu zaštitu od prašine jer hermetički zatvoren optički modul i jedinica laserskog izvora svjetlosti sprječavaju kontaminaciju prašinom radi omogućavanja duže trajnosti. Optički modul i modul izvora svjetlosti imaju certifikat IP5x [3], a Epson upotrebljava sustav tekućeg hlađenja visoke učinkovitosti radi postizanja dodatne pouzdanosti.