Kablovi


U našoj ponudi možete pronaći različite tipove audio video kablova provjerene kvalitete. Kablovi su dostupni u standardnim duljinama ili ih radimo po potrebi. Niže su navedeni kablovi prema vrstama, s kratkim pojašnjenjem namjene.

Osim uvoza, veleprodaje, maloprodaje i distribucije, ovlašetni smo servis, te svim našim korisnicima pružamo podršku i sigurnost za vrijeme, ali i izvan  jamstva.

Naše stručno osoblje rado će Vam prezentirati kablove u našem showroom-u, te Vas savjetovati i preporučiti Vam najoptimalnije rješenje, ovisno o Vašim potrebama i zahtjevima!

 

kompozitni Kompozitni video
Činč je najčešći način spajanja. Sastoji se od tri konektora, žuti služi za prijenos video signala dok crveni i bijeli prenose audio signale. Cjelokupan video signal se prenosi samo jednim kabelom stoga sam način spajanja i nije baš kvalitetan ali je najzastupljeniji.
bnc BNC konektor
Omogućuje bolju i čvršću kompozitnu konekciju jer se konektori "zakače" jedan za drugi. Postoji i mali metalni nastavak BNC/činč u slučaju da želite spojiti kompozitni video kabel na BNC konektor.
s-video S-Video
Nešto kvalitetnija opcija spajanja od kompozitnog videa s obzirom da se signal prenosi u dvije komponente (luminance/chrominance).
 
komponentni Komponentni video
Komponentni signal koristi isti kabel kao kompozitni samo što video signal prenosi putem tri kabela. Y,Cr,Cb, ili Y,Pb,Pr, ili crveni, zeleni, plavi kabel. Ovakav način konekcije daje daleko bolju kvalitetu slike od kompozitne ili s-video konekcije.
vga VGA/RGB
Klasičan kabel za analognu konekciju računalo-monitor-projektor. Najčešće je muško-muški (15 pinski).
DVI

DVI-D digitalna konekcija računalo-monitor-projektor. Podržava samo digitalne signale.
 

DVI-I digitalna konekcija računalo-monitor-projektor. Podržava digitalne i analogne signale.

HDMI HDMI (High Definition Multimedia Interface)
HDMI je trenutno najkvalitetniji, potpuno digitalni standard prijenosa audio i video signala. Za razliku od analognih konekcija nema gubitaka na kvaliteti signala zbog konverzije analogno-digitalno te utjecaja kabela na fazni pomak signala što je najčešći uzrok 'šuma' na slici.


Trebate dodatne informacije ili pomoć pri odabiru? Kontaktirajte nas!

 

PONUDA KABLOVA
ponuda projektora Kompletna ponuda kablova, s detaljnim specifikacijama i cijenama. Ukoliko neki od modela nije naveden, molimo da nas kontaktirate.


Neobavezna usluga izrade idejnog rješenja i odabira odgovarajuće opreme za opremanje vašeg AV sustava
Brza i profesionalna usluga montaze i spajanja opreme provjera ispravnosti te edukacija korisnika
Osigurana tehnička podrška i servis opreme unutar i nakon jamstvenog roka
Nudimo mogućnost najma audio-video opreme po povoljnim cijenama i uvjetima