LASERSKI PROJEKTORI: revolucija u videoprojekciji!


Optoma je predstavila novu seriju snažnih projektora, koji umjesto klasičnih UHP žarulja, koriste najnoviju laser – fosfornu tehnologiju za prikaz vrhunske slike, a dizajnirani su za rad 24/7, čak i u nemogućim uvjetima!
Kako je potražnja za laserskom tehnologijom videoprojekcije u stalnom porastu, Optoma je nedavno predstavila čak tri nova modela projektora, koji koriste laserske izvore svjetla: Optoma ZH403, Optoma ZH406, Optoma ZH506e itd...


Radi se o profesionalnim, instalacijskim modelima iz ProScene serije, snage od 4000 – 12000 ANSI lumena, u rezoluciji Full HD-a, WUXGA i 4K. Osim što nova tehnologija nudi očaravajuću kvalitetu slike, ona omogućuje i niz drugih prednosti naspram projektora koji koriste klasične UHP ili LED lampe, kao primjerice životni vijek od čak 20 godina, ali za razliku od konkurentskih proizvođača, jačina lampe ostaje nepromijenjena tokom cijelog tog vremena.  

Zahvaljujući filter-free dizajnu i otpornosti na prašinu (dolaze sa certifikatom IPX5), svi novi modeli sposobni su za rad u 24/7 režimu rada, bez potrebe za održavanjem i servisom. 


Svaki detalj je bitan!


Novi modeli u WUXGA rezoluciji isporučuju čak 15 % više pixela od 1080p rezolucije, što u kombinaciji s iznimno visokim kontrastom i DuraCore Laser tehnologijom znači da će se savršeno vidjeti svaki, pa i najsitniji detalj. DLP micro-mirror tehnologija osigurava preciznu, realističnu reprodukciju boja, dok visokokvalitetni optički elementi osiguravaju kontinuiranu optimalnu oštrinu, te ekstremno niske odbljeske boja i kromatske aberacije što rezultira kristalno čistom slikom.

Slike mogu biti projicirane u 360°, duž vertikalne osi, uključujući reprodukciju na stropu ili podu. Projektori se također mogu staviti u mod za portret projekciju. Omogućeno je i podešavanje sva 4 kuta projicirane slike, što elimira bilo kakvo iskrivljenje slike, dok veliki raspon zumiranja, te vertikalni i horizontalni pomak leće projektora omogućuju veću fleksibilnost smještaja projektora na različite udaljenosti od mjesta projiciranja.
Za još jednostavniju instalaciju, tu je i novi standard HDBaseT za povezivanje i prijenos sadržaja visoke definicije zvuka i upravljačkih signala preko većih udaljenosti, korištenjem jednog kabela, ali i skriveni pretinac za HDMI, kao idealno rješenje za za bežični streaming.


Digitalna umjetnost


Obzirom na sve popularniji 3D video mapping, Optoma je razvila i posebnu aplikaciju 'Projection Mapper', koja jednostavno pretvara slike i video u 3D, stvarajući tako digitalnu umjetnost. Uz pomoć projektora,  statične površine pretvaraju se tako u interaktivni, animirani 3D zaslon, te potpuno mijenjaju percepciju gledatelja, a mnogi trendovi predviđaju kako će upravo 3D mapping potpuno zavladati oglašivačkom industrijom.
 

Prilagođen dizajn kučišta


Projektori su dostupni u standardnoj, bijeloj i crnoj boji, no prema želji korisnika, ovisno o okruženju u kojem će uređaj biti postavljen, moguće ga je naručiti i u bilokojoj boji iz RAL sustava boja. 


Potpuna kontrola


Uređaje je moguće pratiti i kontrolirati preko mreže, pružajući korisniku upozorenja putem e-mail poruka u slučaju da dođe do pogreške u radu projektora, pomoću Crestron RoomView, Extron IP Link, AMX, PJ-Link te LAN-a.