Live streaming konferencije: sljedeća velika stvar nakon koronavirusa

Zabrane okupljanja uslijed koronakrize najviše su pogodile event industriju. Konferencije, edukacije, seminari i slični veći eventi otkazivali su se ili odgađali jedan za drugim jer je gotovo nemoguće pridržavati se svih epidemioloških mjera tijekom tako velikih okupljanja. Svi smo se morali prilagoditi na "novo normalno", a te su prilagodbe iznjedrile nove trendove i streloviti uspon organizacije live stream konferencija.

Webinari i događaji prijenosa uživo i nisu baš novost, ali im je popularnost rasla i prije nego što nas je zahvatila kriza s koronavirusom. U mnogim industrijama, događaji, sastanci, prezentacije i razgovori postali su - virtualni. Prijenos uživo emitira video i audio uživo na jednom mjestu gledateljima ili slušateljima putem weba. Možete snimati bilo što u stvarnom vremenu i emitirati taj sadržaj ostalima putem platformi za streaming uživo s profesionalnim kamerama.


Zašto streaming uživo s konferencija postaje sve popularniji

Prije nego nas je COVID-19 prisilio na otkazivanje velikih javnih događaja, streaming uživo već se koristio za konferencije. Mnogi organizatori vidjeli su korist od snimanja i prijenosa događaja, jer omogućuje pristup konferenciji ljudima koji inače ne bi mogli prisustvovati.

Prijenos uživo također je postao popularan na individualnoj osnovi, zahvaljujući društvenim mrežama: Facebook, YouTube i Instagram imaju  funkcije streaminga uživo. Organizatori konferencija primijetili su popularnost streaminga uživo putem Youtube kanala i društvenih mreža, pa su princip primijenili na svoje događaje. S dostupnošću streaminga uživo, organizatori koji prije nisu imali tehnologiju ili pristup streamingu uživo, sada mogu lako emitirati svoju konferenciju. 


Blagodati virtualnih događaja

Prijenos uživo ima jasan marketinški potencijal - širi doseg uz veću vidljivost. Snimanje događaja također pruža arhivske snimke koje organizacije mogu objavljivati ​​u malim dijelovima na svojim kanalima na društvenim mrežama, kada god to požele. Prelazeći online, tvrtke također imaju različite mogućnosti sponzorstva. Ovisno o platformi, organizatori mogu ponuditi prostor za oglašavanje na web prijenosu konferencije ili tijekom određenih prezentacija.


Budućnost industrije događanja

Prijenosi uživo i hibridni događaji bili su uobičajeni i ranije, ali ne u ovako velikoj mjeri. U neposrednoj budućnosti tvrtke nemaju stvarnog izbora nego učiniti svoje događaje virtualnima, ako ih ne žele otkazati. U jednom će trenutku ponovno biti dozvoljena velika javna okupljanjam no s praktičnošću, fleksibilnošću i smanjenjem troškova koje nude virtualni događaji, ne možemo se ne zapitati hoće li događaji za streaming uživo postati standard.


Kako organizirati live stream konferenciju?

Sastanci, konferencije, prezentacije, poslovni susreti, edukacije, radionice, konzultacije i slična događanja vrlo jednostavno možete prebaciti online, uz kvalitetnu opremu i stručnu tehničku podršku. Preduvjeti za takva događanja su zapravo samo kvalitetna internetska veza (minimalno upload & download 30 Mbps) i prostor, a sve ostalo prepustite nama:
 

organizaciju svih vrsta online, offline i live evenata

• najam audio opreme (razglas, mixete, mikrofoni, pressbox...)

• najam video opreme (interaktivni ekrani, laserski projektori, kamere, ...)

• najam streaming opreme (streaming kamere, video mixete, rasvjeta, ...)

• tehnička podrška tijekom eventa za streaming i produkciju


• vlastita live stream platformama


Naša tvrtka ima više od 15 godina iskustva u tehničkom organiziranju evenata, te ćemo rado i Vama pomoći. Kontaktirajte nas