Newline Mira - interaktivni monitori za nastavu u pandemiji


Kako interaktivni monitor pomaže u održavanju socijalne distance u školama i sveučilištima?


Osnovne preporuke školama i sveučilištima  tijekom epidemije su česta dezinfekcija ruku i održavanje socijalne distance. Kako se to može napraviti u obrazovnoj ustanovi s više odijeljenja, često prenapučenoj, u kojoj predavaonice moraju imati samo određeni broj stolova? Odgovor je često podjela grupe i nastava po određenom rasporedu. Ali postoje i drugi načini.


Nastava u tradicionalnom modelu (A model)

U mnogim se ustanovama profesori u svom radu koriste interaktivnim monitorima Newline. Tradicionalni model podučavanja (A model) je prirodan i intuitivan. Uz Newline monitor, to je baš kao da koristite tradicionalnu ploču, ali s mnogo više mogućnosti.

Tekst možete pisati i brisati na monitoru, ali možete i povećavati i smanjivati s ​​dva prsta i premještati slike baš kao na pametnom telefonu. To znači da interaktivni monitor prepoznaje Windows geste. Osim toga, ovaj uređaj pomaže u stvaranju mnoštva zanimljivih aktivnosti - koristite internet, otvarajte karte, videozapise i fotografije koje pomažu u raspravi o određenoj temi.
 
Nastava u mješovitom modelu (B model)

U situaciji kada se škola ili sveučilište suočava sa zarazom unutar ustanove i problemom stvaranja socijalne distance, a male predavaonice ne dopuštaju dovoljan razmak - skupina se može podijeliti i razred se uspješno može podučavati na hibridnom modelu predavanja. To je kombinacija tradicionalnog i daljinskog učenja. Neki učenici ostaju kod kuće i sudjeluju u razredu na potpuno isti način kao i oni u učionici. Oni mogu čuti i vidjeti učitelja, a sve što se pojavi na monitoru prikazuje se na njihovom prijenosnom računalu ili pametnom telefonu. Za učitelja to ne znači nikakve promjene u izvođenju nastave. Tijekom iste lekcije mogu dosegnuti cijelu grupu zadržavajući socijalnu distancu. Ovisno o odlukama uprave, skupine se mogu mijenjati, na primjer, tjedno, slijedeći sigurnosne preporuke.

Neki od učenika koji ostaju kod kuće povezuju se s učiteljem pomoću sustava za videokonferencije (npr. Microsoft Teams, Google Meets ili Zoom). To im omogućuje internetski povezan interaktivni monitor Newline MIRA opremljen kamerom i mikrofonima. Učitelj radi na potpuno isti način kao i u tradicionalnom modelu i izvodi nastavu za sve učenike.

Daljinsko poučavanje (C model)

Kad nastava na daljinu postane potrebna, učitelji ili profesori koji koriste interaktivni monitor Newline, zapravo ne mijenjaju ništa u svom radu. Oni se sa svojim učenicima ne sastaju u tradicionalnim uvjetima, već online, ali radeći potpuno na isti način kao i prije. Oni izvode nastavu, smišljaju planove i zahtijevaju istu razinu angažmana kao u tradicionalnom modelu. Zahvaljujući kameri na monitoru, učenici mogu vidjeti učitelja, a zahvaljujući mogućnostima sustava za videokonferencije mogu vidjeti što je napisano na zaslonu monitora. Učitelj piše i prezentira sadržaj ugodno i na poznat način. Na kraju šalju sažetak predavanja. Svatko može aktivno sudjelovati u lekciji i nitko ne mora ništa kopirati.

Newline monitori prikladni su za tradicionalno, kao i za hibridno i daljinsko poučavanje. Olakšavaju učiteljima rad.
Interaktivni monitor Newline MIRA


Monitor Newline MIRA cjelovita je jedinica za video konferenciju. Dolazi s donjom 1080p kamerom, četiri mikrofona koji pružaju zvuk u vrlo dobroj kvaliteti uz smanjenje šuma i pozadinske buke, te dva zvučnika od 15 W. Pisanje, brisanje dlanom, zumiranje kako biste prilagodili veličinu i kretanje sadržaja - baš kao na pametnom telefonu - djeluje prirodno i intuitivno. To jamči učinkovit rad s Microsoft Officeom. Jedinstvena tehnologija optičkog lijepljenja koja se koristi u monitorima Newline znači da je slika savršeno vidljiva s bilo kojeg mjesta u sobi. Monitor ima aktivni filtar plavog svjetla ugrađen u ploču. To znači zaštitu koja se već primjenjuje na hardverskoj razini, ne samo u obliku softvera. Ovo su važne informacije za sve korisnike, jer pretjerano izlaganje plavom svjetlu uzrokuje probleme s vidom. Uz to, ovo rješenje za zaštitu očiju ne narušava kvalitetu prikazanih slika ili boja. Svaki monitor Newline MIRA može biti dodatno opremljen OPS računalom i Soundbarom s 4k kamerom.

Newline nudi nekoliko linija interaktivnih monitora osjetljivih na dodir - RS +, NAOS, ATLAS i MIRA. Posljednje dvije mogu se dodatno poboljšati Soundbarom s 4K kamerom na vrhu zaslona. Newline također nudi vlastite softverske pakete za podršku suradnji - Newline CAST, BROADCAST, DISPLAY MANAGEMENT i LAUNCH CONTROL.


Newline Mira zasloni dolaze u 3 veličine:


Interaktivni monitor Newline Mira TT-6520HO - 65''


Interaktivni monitor Newline Mira TT-7520HO - 75''


Interaktivni monitor Newline Mira TT-8620HO - 86''