Opremanje konferencijske dvorane Sv.Martin


Konferencijsku dvoranu u Spa & Golf Resort Sveti Martin“ smo opremili multimedijskom opremom. Zahtjev investitora je bilo rješenje multi funkcionalne dvorane za srednje i velike konferencije, prezentacije, vjenčanja isl.

Izvršni direktor Toplica Sveti Martin, gospodin A.R. nam je potvrdio kako je zadovoljan izvedbom audio-video sustava tvrtke AVR koja je bila brzo i kvalitetno odrađena te kako su sve poteškoće riješene bez čekanja. Projekt je bio pažljivo osmišljen kako bi omogućio što veću učinkovitost sa što manjom količinom opreme, a sve kako bi se smanjili troškovi bez gubitka kvalitete i funkcionalnosti.


Postavljena su dva Optoma projektora u digitalnoj DLP tehnologiji snage 4000 ANSI lumena. Radi lakšeg održavanja projektori su 'filter free' dizajna sa mogućnošću izmjene lampe bez skidanja projektora sa stropnog nosača. Korištena su Grandview motorna projekcijska platna širine 250cm sa crnim rubom kako bi se dodatno naglasila projicirana slika. Na platnima je moguće prikazati istu ili različitu sliku (DVD/kamera/računalo) za potrebe video konferencija. Moguće je snimiti prezentaciju i govornika (sliku i ton) te je po završetku ponuditi dokumentiranu na DVD mediju. Ozvučenje je izvedeno sa multizonskim pojačalo kako bi se dvorana mogla po potrebi razdijeliti na manje cjeline kod kojih bi svaki imao zaseban zvuk. U funkciji je 4 bežićnih ručnih mikrofona u kombinaciji sa 2 bubice te bežićni presenter kako bi se osigurala mobilnost govornika.



Za kontrolu uređaja je korištena kontrolna jedinica koja je ujedno i audio-video matrica te bežićni touch monitor veličine 7". Pomoću kontrolne jedinice je moguće upravljanje svim uređajima unutar sustava; projektori, platna, kamera, razglasa te upravljanje svjetlima i sjenilima. U projektu je korištena oprema tvrtke Creator. 


Kako bi se izbjegao flip-chart i bijela ploča postavljen je interaktivni monitor za prezentera. Interaktivni LCD monitori omogućuju potpuno interaktivne prezentacije i predavanja. Posjeduju sve funkcije interaktivne ili klasične školske ploče te nude niz prednosti. Uz monitore dolazi elektronička olovka i paket prezentacijskih alata. Piše se izravno na LCD zaslon te se sadržaj pomoću projektora projicira na projekcijsko platno. Monitor koristi elektroničku olovku koja omogućuje pisanje po zaslonu, kontrolu miša na računalu te kontrolu samog računala i svih aplikacija. Izuzetno su jednostavni za uporabu te omogućuju brze i kvalitetne prezentacije i predavanja.