Opremili smo audio opremom dva nova Pevec trgovačka centra


 

Prošlog tjedna, završili smo s ozvučenjem novih Pevec trgovina. Novootvoreni centri nalaze se u Rijeci na 6500 kvadratnih metara, te u Karlovcu na 3500 kvadratnih metara, koje je Pevec nedavno preuzeo od Getro-a.

Zahtjev investitora je bila mogućnost neprekidne reprodukcije pozadinske glazbe u samim prodajnim centrima, kao i mogućnost slanja obavijesnih poruka s info pulta, ali i ozvučenje vanjskog parkirnog prostora, stoga smo izradili idejni projekt, te instalirali potpuno nove sustave ozvučenja.

Sustav uključuje audio ormar (tzv Rack ormar) s miksetama i pojačalima, zatim pultni mikrofon za obavijesti, te nadgradne zvučnike, ravnomjerno raspoređene po prostoru. U same ormare ugrađeni su i atenuatori, koji omogućuju posebnu regulaciju glasnoće vanjskih zvučnika ili njihovo potpuno isključivanje, neovisno o reprodukciji zvuka unutarnjeg prostora.

Rack ormar postavljen je unutar glavnog info pulta, kako bismo omogućili neposredniji pristup i jednostavnije upravljanje ozvučenjem. Reprodukcija pozadinske glazbe, predviđena je spajanjem na računalo na samom info pultu i reproduciranjem Pevec radija.

Instalirali smo opremu renomiranog proizvođača razglasne opreme - AMC Baltic. U kvalitetne rack ormare postavili smo profesinalna mix/predpojačala AMC iMix63 i pojačala iA360 i iA240, namjenjena radu 24 sata na dan. Na same info pultove, smjestili smo mikrofone Superlux Goosneck 326 HM PRO i PRA-528 BM, kako bi se omogućio govor i obavjesne poruke namjenjene kupcima i djelatnicima centra. Što se zvučnika tiče, unutar prostora rasporedili smo AMC iPlay 4T, dok su na parkiralištu korišteni AMC HQ15 vanjski zvučnici, također namjenjeni cjelodnevnom radu, neovisno o vremenskim uvjetima. 

Koristili smo 100V ozvučenje koje omogućuje paralelno spajanje niza zvučnika u jednoj liniji. Ovim putem smo postigli jednaku razinu glasnoće zvuka na pojedinim zvučnicima, a odabirom snage na zvučnicima izjednačili smo glasnoće s obzirom na poziciju (visinu) pojedinih zvučnika. Cijeli sustav ozvučenja podesili smo po principu "plug-and-play", gdje smo pojednostavili upravljanje i korištenje sustava za krajnjeg korisnika.

Sva oprema podešena je na optimalnu razinu, te puštena u rad, uz obuku osoblja za upravljanje istom.

Uspješna suradnja s Pevecom se nastavlja, a uskoro su u planu i tri nova prodajna centra na području Hrvatske, gdje ćemo također odraditi projekt i instalaciju ozvučenja.

Imate li i Vi potrebu opremiti svoj poslovni prostor audio/video opremom? Kontaktirajte nas!