Optoma HD Cast Pro donosi revoluciju u bežičnom prijenosu slike i zvuka!Stigao nam je najnoviji Full HD 1080p multimedijalni streaming dongle, Optoma HDCast Pro. Ovaj uređaj priključuje se u projektor ili TV kao HDMI priključak, te na taj način omogućuje potpuno bežični streaming filmova, videa, fotografija, glazbe, dokumenata i web stranica - izravno sa smartphonea, tableta ili laptopa. Također omogućuje prijenos digitalnog sadržaja, pohranjenog na kućnoj mreži.


HDCast Pro podjednako je je namijenjen za kućnu, kao i za poslovnu upotrebu. Idealan je za korištenje s poslovnim projektorima, za prikaz prezentacija bez računala, pregledavanje weba ili mirroring (prikaz zaslona od laptopa ili mobilnog uređaja poput ogledala).

HDCast Pro aplikacija može se preuzeti besplatno s Optoma web stranice, Apple App Store-a ili Google Play Store-a. Jednom kada ju preuzmete, Vaš pametni uređaj može koristiti za kontrolu svega što je prikazano na velikom ekranu - uključujući zoom, igre, pauziranje, premotavanje i glasnoću. Aplikacija nudi korisnicima  i mogućnost crtanja i bilježenja datoteka na zaslonu s mobilnog uređaja.

Uređaj je namijenjen za trenutno plug&play korištenje, što znači da postavljanje ne može biti jednostavnije jer nema kablova potrebnih za povezivanje izvora slike i zvuka na projektor ili televizor. HDCast Pro aplikacija može se koristiti s mobilnim i računalnim uređajima za pristup svim formatima datoteka, cloud videa, kao i kamere, glazbe, video i web-pregledavanje. Novi dongle je također kompatibilan sa: AirPlay® (bežično streamanje iz Apple mobilnih uređaja ili Mac računala na projektor, TV ili zvučnike. Može se koristiti i kao ogledalo, za prikaz na velikom zaslonu točno onog što je prikazano na mobilnom uređaju), Miracast ™ i MHL ™.

Sadržaj s YouTubea, Vimeo, Ted i drugih online video streaming usluga mogu također biti prikazani. Datotekama se može pristupiti iz Dropbox, Google Drive i drugih colud usluga za pohranu. Kao dodatna pogodnost, HDCast Pro ima ugrađen web preglednik, koji omogućuje korisnicima surfanje Internetom na zaslonu koji je dovoljno velik za dijeljenje sadržaja s prijateljima i obitelji.

Optoma HDCast Pro je sposoban za streaming uz 24 i 30Hz do 10 metara u svakoj prostoriji. To znači da Full HD kvalitetu slike od 1080p, sada možete doživjeti na zaista velikom ekranu, bez potrebe za ikakvim kablovima!

Više informacija o HDCast Pro potražite ovdje.