Optoma predstavlja UHZ55 laserski projektor za igranje i zabavu


Optoma je najavila dostupnost laserskog projektora Optoma UHZ55, nasljednika svog UHZ50, modela iz 2021. koji je tada bio revolucionaran među projektorima za kućnu zabavu zbog svog laserskog motora i malog ulaznog kašnjenja prilagođenog igračima.

Kao i njegov prethodnik, UHZ55 je 4K DLP model s jednim čipom koji koristi TI-jev 0,47-inčni čipset s 4-faznim XPR pomicanjem piksela. Izvor laserskog svjetla ocijenjen je jednako na 3000 ANSI lumena, u ovom slučaju prema specifikaciji DuraCore motora tvrtke do 30 000 sati u Eco načinu rada. Također nosi raniji Enhanced Gaming Mode projektora koji nudi ulazno kašnjenje od 16,9 milisekundi za 4K/60 Hz signale i kompatibilnost sa 1080p/240 Hz signalima s računala za igranje s vremenom odziva od samo 4 ms.Optoma UHZ55 je projektor sa standardnim dometom i ručnim zumom od 1,3X koji nudi omjer dometa od 1,21:1 do 1,59:1, s odgovarajućom udaljenosti projekcije od približno 47 inča do 26,6 stopa; veličina slike 16:9 određena je na dijagonali od približno 34 do 302 inča. Dodatna fleksibilnost postavljanja je do +10% okomiti pomak leće i ±30% okomita i vodoravna trapezoidna korekcija, kao i korekcija 4 kuta i iskrivljenje.Dizajniran za gledanje kućnog kina/zabave kao i igranje, Optoma UHZ55 je pametni projektor s integriranim dvopojasnim WiFi-jem koji koristi platformu za strujanje Optoma Marketplace s aplikacijama koje uključuju Amazon Prime i podržava bežično zrcaljenje s računala i osobnih uređaja putem tvrtke Creative Cast aplikacija. Također nudi kompatibilnost s glasovnim naredbama Alexa i Google Assistant, kao i usklađenost s Google Homeom za kontrolu putem aplikacije Google Home. Projektor promovira HDR10 reprodukciju s opcijom korištenja DCI-P3 WCG (široke palete boja) načina rada, kao i HLG. Nadalje, UHZ55 je kompatibilan s 1080p 3D sadržajem, značajkom koju danas rjeđe vidimo u novim potrošačkim projektorima, ali koju Optoma nastavlja podržavati.

Projektor nudi veliku priključnu ploču s tri HDMI 2.0 priključka. Par ugrađenih zvučnika od 10 W dostupan je za zvuk, iako je jedan od HDMI priključaka opremljen eARC-om za slanje signala do Dolby Atmos kvalitete natrag u audio sustav ili soundbar. Dostupna su tri USB-A priključka, jedan za napajanje hardverskih ključeva ili drugih uređaja i dva kompatibilna s ugrađenim media playerom za sadržaj koji se isporučuje putem flash pogona. Omogućeni su optički digitalni audio i 3,5 mm stereo analogni audio izlazi, a kontrolni priključci uključuju 12V trigger izlaz, RJ-45 LAN vezu i RS232C. Tu je i 3D Sync veza za vanjski emiter.