Ozvučenje fitness centra


Širok raspon razglasnih sustava za sportske i rekreacijske objekte pokriva aplikacije za fitness studije, kao i teretane i multifunkcionalne stadione. Zahtjevi koji se postavljaju na PA sustav ovise o rasponu primjene i mogu biti različiti kao i scenarij u kojem se koristi, npr. za sportske treninge, natjecanja ili sportske aktivnosti u slobodno vrijeme, vođene obilaske muzeja, kulturne događaje, izložbe ili konferencije. Koncept koji će se koristiti značajno određuje koje zahtjeve PA sustav mora ispuniti na takvim lokacijama: glasovne najave, pozadinsku glazbu ili reprodukciju niske glazbe.Korisnički zahtjevi:

✔ Fleksibilno i visokokvalitetno višezonsko rješenje za reprodukciju glazbe i govora
✔ Nenametljiva glazbena podloga u baru kao iu svlačionicama
✔ Izvrsna kvaliteta zvuka u prostoriji za vježbanje s bogatim i snažnim basom za motivirajuće okruženje tijekom treninga
✔ Svestrane mogućnosti reprodukcije glazbe u cijelom fitness centru
✔ Dodatno: povezivanje bežičnog mikrofona za sesije u prostoriji za vježbanje

Riješenje
 
Stropni zvučnici EDL-10TW za ugradnju pružaju ugodnu pozadinsku glazbu u cijelom fitness centru, uključujući prostor za vježbanje, svlačionice i dnevni boravak. Zvučnici od 100 V imaju izvrsnu kvalitetu zvuka s dosljednim uzorkom zračenja i impresioniraju visokokvalitetnom reprodukcijom glazbe.

Pojačalo snage PA-4240 sa 4 x 240 W pokreće povezane zvučnike i osigurava pouzdan rad. S 2-zonskim mikserom MPX-52PA, moguće je implementirati 2 nezavisne zone sa raznovrsnim opcijama usmjeravanja za svaki ulazni kanal. Prostor za vježbanje opremljen je snažnom glazbenom reprodukcijom za motivirajući ambijent za trening, dok prostor za bar i svlačionice trebaju imati ugodan i nenametljiv zvuk.

Audio player WAP-202 nudi raznovrsne mogućnosti reprodukcije, npr. Internetski radio, FM RDS i DAB+ tuner, MP3 player ili strujanje glazbe putem mreže. PA aplikacija u učionici mora ispunjavati posebne zahtjeve: razne mogućnosti reprodukcije, moćan zvuk sa snažnim basom, sustav jednostavan za korištenje, najlakše rukovanje i najveća pouzdanost.

Zvučnici EUL-2/SW s visokom učinkovitošću i 2 x 20 cm (8“) bas zvučnikom i dinamičnim visokotoncem od 25 mm u kombinaciji sa subwooferom EUL-2SUB/SW pružaju precizan i čist zvuk za dubok i dinamičan bas reprodukcija. Sustav također uključuje 4-kanalni mikrofonski linijski mikser VMX-440/SW, pojačalo PA-2240 kao i CD-112/BT sa CD i MP3 playerom.