Ozvučenje kompletne škole razglasnim sustavom


Za široke školske prostore dobra je razumljivost govora glavni prioritet. Za različite prostorije koristili smo 2-stezne zvučnike WALL-05T/SW i WALL-04T/WS. Kombinacija bas-srednjetonskih zvučnika i kupolastih visokotonaca osigurava jasne najave. Za vlastitu dvoranu škole dodatno smo koristili projektore zvuka RL-1EN i zvučnike otporne na vremenske uvijete i vlagu PAB-52WP/WS kako bismo jamčili kontinuiranu primjenu PA.

Korisnički zahtjevi za ozvučenjem škole:
 
 • ✔ Visoka razumljivost govora i jasne najave u školskim prostorijama
  • ✔ Postavljanje svestranih pozivnih grupa za specifične informacije ili eliminiranje određenih područja koja nesmijamo ometati
  • ✔ Zvono za udubljenje se prenosi u svakom kompleksu zgrada
  • ✔ Snažna PA aplikacija u sportskoj dvorani za različite vrste događaja, npr. školske zabave
  • ✔ Najpouzdanija radna sigurnost zbog 24 V napajanja u nuždi kako bi sustav kratkotrajno radio neovisno od mreže  Ukupno 3 mikrofonske stanice PA-6000RC mogu se koristiti za objavljivanje u svakoj zoni pojedinačno ili u odabranom broju zona. Uz MAESTRO-1 moguće je davati najave i putem telefonskog sustava. Pojačalo snage PA-2240 i 6-zonsko mono miks pojačalo PA-6240 savršeno opskrbljuju svaku od PA zona.

  Digitalna poruka i umetanje timera PA-1120DMT koji je integriran u pojačalo omogućuje vam stvaranje pojedinačnih signala prekida i vremena prekida. Kako bi se osigurale najave u slučaju nužde, sustav je spojen na 24 V napajanje u nuždi PA-24ESP.

  Razglasni sustav upotpunjen je sustavom punog raspona 12/2 za montažnu dvoranu. Dva sustava zvučnika visokih performansi PAB‑12WP/SW (200 W) osiguravaju izvrsnu reprodukciju zvuka na manjim pozornicama. Sustavu su također dodani i pojačalo klase D visokih performansi STA-1000D, pretpojačalo PA-1414MX i svestrani CD i MP3 player CD-112/BT.

  Planirate li slično audio rješenje?
   
Izvor: Monacor - Frank Kammer