Povezivanje laptopa s projektorom


Često nas pitate kako povezati, odnosno spojiti laptop i projektor. Najčešće negdje zapne prije važnog sastanka ili prezentacije. Izbjegnite stres i isprobajte prvo u miru...zaista je jednostavno. Upute slijede!

Prije nego počnete, provjerite imate li, osim projektora i laptopa, sve što Vam je potrebno: strujni adapter za laptop, strujni adapter za projektor, te VGA, HDMI ili Display port DP kabel za njihovo povezivanje. Imate? Krećemo!

Za spajanje projektora i izvora signala preporučujemo da koristite jednu od digitalnih konekcija npr. HDMI ili DP (Display Port) kako bi projicirana slika bila sto vjernija originalu te izbjegli analogno/digitalne konverzije signala.

 

1. Povezivanje kablova

Prvo spojite strujne adaptere - priključite laptop a zatim i projektor na napajanje (struju). Potom povežite međusobno laptop i projektor VGA ili HDMI kablom.

2. Paljenje uređaja

Upalite oba uređaja - prvo projektor a zatim računalo.

3. Paljenje uređaja

Projektor bi automatikom trebao detektirati ulazni signal i prikazati sliku sa računala. Ukoliko se isto ne dogodi pokušajte kliknuti Resync tipku na kontrolnoj ploči ili daljinskom upravljaču projektora te prezentacijsku tipku na računalu (najcesce je F8).

4. Pozicioniranje projektora

Na donjoj strani projektora, nalazi se jedna nogica ili više njih. Njihovim namještanjem (podizanjem i spuštanjem projektora) slika će biti u željenoj ravnini.

5. Izoštravanje slike

Sliku na projektoru možete izoštriti pomicanjem kotačića na vrhu projektora u lijevo, odnosno desno.

6. Izaberite način prezentacije

Projektor dolazi sa već optimalno prednamještenim postavkama slike za odredjenu namjenu (prezentacija/film/bijela ploca, isl.)

7. Poboljšajte sliku

Možete dodatno podesiti prikaz slike promjenom postavki u izborniku projektora 'Image' u koji ulazite pritiskom tipke Menu na kontrolnoj ploči ili daljinskom upravljaču projektora.
 

Ukoliko zatreba pogledajte kratki video za otklanjanje najcescih poteskoca pri spajanju HDMI kabelom.