Projekcijska platna


projekcijsko platnoProjekcijska platna su površine na koje se projicira slika iz projektora. Kvalitetno projekcijsko platno mora osigurati maksimalnu kvalitetu projicirane slike. Kako bi to omogućili koriste se mikro perforiani materijali platna visoke gustoće i uniformnog tonaliteta boje. Sama konstrukcija je od aluminija kako bi se zadržala čvrstoća i maksimalno zaštitilo platno uz minimalnu ukupnu težinu. Pri odabiru, obratite pozornost na:

Format platna

Ovisno o namjeni, platna se dijele na računalni format (4:3), format za kućno kino (16:9) i format za klasični grafoskop (1:1). Format odabirete ovisno o projektoru i najčešćem formatu projekcije. Iako na samom projektoru možete promijeniti format slike i tako iskoristiti bilo koji format platna, neće vam odgovarati crni okvir na platnu koji je izrazito bitan radi pojačanog kontrasta.

Tip konstrukcije
Razlikujemo platna koja se koriste za fiksne instalacije i prijenosna platna. Fiksna platna su namijenjena montaži na zid ili strop te mogu biti mehanička ili motorna odnosno električna. Za posebne namjene kao na primjer kina, postoje i permanenta fiksna platna koja se ne sklapaju. Prijenosna platna manje veličine do 2.5m dolaze zajedno sa tripod stalkom. Veća prijenosna platna se nazivaju Fast-Fold, dolaze u veličinama od 2.5-6m i podrazumijevaju lako sklopljivu konstrukciju koja se spakira u prenosivi, kompaktni kofer.

 


Tip projekcije
Ovisno o načinu projekcije, platna mogu biti namijenjena prednjoj i stražnjoj projekciji. Kod prednje se koristi bijelo platno (gain 1.0 i kut gledanja 180°) koje je impregnirano sa dodatnim crnim platnom sa stražnje strane kako ono ne bi propuštalo svjetlo te bi se osigurala čvrstoća i ravnina platna. Za pojedine specifične instalacije moguće je koristiti i siva platna sa staklenkastim premazom kod kojih je gain veći ali je kut gledanja manji. Kod pozadinskih projekcija se koriste sivkasta platna koja propuštaju svjetlost. Kod njih je iznimno važno da to rade uniformno da se ne pojavi "hot spot" odnosno da se ne vidi izvor snopa projekcije.


Osim uvoza, veleprodaje, maloprodaje i distribucije, ovlašetni smo servis, te svim našim korisnicima pružamo podršku i sigurnost za vrijeme, ali i izvan  jamstva.

Naše stručno osoblje rado će Vam prezentirati projekcijska platna u našem showroom-u ili na Vašoj lokaciji, te Vam preporučiti i ponuditi najoptimalnije rješenje, ovisno o Vašim potrebama i zahtjevima!


Trebate dodatne informacije ili pomoć pri odabiru? Kontaktirajte nas!
 

 

PONUDA PROJEKCIJSKIH PLATNA
ponuda projektora Kompletna ponuda projekcijskih platna, s detaljnim specifikacijama i cijenama. Ukoliko neki od modela nije naveden, molimo da nas kontaktirate.


Neobavezna usluga izrade idejnog rješenja i odabira odgovarajuće opreme za opremanje vašeg AV sustava
Brza i profesionalna usluga montaze i spajanja opreme provjera ispravnosti te edukacija korisnika
Osigurana tehnička podrška i servis opreme unutar i nakon jamstvenog roka
Nudimo mogućnost najma audio-video opreme po povoljnim cijenama i uvjetima