What HiFi? Awards 2018: Optoma odnijela pobjedu s čak dva 4K projektora!...ove godine, u žestokoj konkurenciji proizvođača video projektora, Optoma je uvjerljivo odnjela dvije pobjede i to model UHD40 za najbolji projektor ispod £1500, te model UHD65 za najbolji projektor iznad £1500.
Svake godine prestižni britanski audio video magazin What HiFi? dodijeljuje nagrade najboljima od najboljih u čak 25 kategorija, od zvučnika, televizora, pojačala, slušalica, video projektora i brojnih drugih.

Ove godine, u žestokoj konkurenciji proizvođača video projektora, Optoma je uvjerljivo odnjela dvije pobjede i to model UHD40 za najbolji projektor ispod £1500, te model UHD65 za najbolji projektor iznad £1500.

Iz magazina What HiFi? su komentirali: Zašto nijedan Full HD projektor nije pobjednik, pitate se? Pa, zapravo iz dva razloga.

Prvo, dok smo u proteklih dvanaest mjeseci imali prilike testirati Full HD projektore (kao što je Epson EH-TW650), jednostavno - ne osjećamo da su dostojni ovako prestižne nagrade.
A onda postoji i činjenica da 4K projektori, hvala bogu, više ne koštaju pravo bogatstvo. Na primjer, Optomin UHD40 nudi spektakularnu sliku - živopisnu, a ipak realističnu i uz razne dodatke - za vrlo razumnu cijenu ispod 1500 funti. I upravo zato je zaslužio Best Buy nagradu (i posebno mjesto u našoj sobi za testiranje AV uređaja!)

Jači model, Optomin UHD65, koji je proglašen proizvodom godine u 2017. i ove godine preuzima jedinu nagradu Best Buy u kategoriji projektora. S performansama koje pružaju predivno svijetle i dinamične prikaze u 4K rezoluciji, te dokazuje da je jednako sposoban pri nadogradnji SD i HD sadržaja, UHD65 ostaje jedan od najboljih projektora na tržištu.


Sve dodjeljene nagrade u 2018. godini možete pogledati na web stranici What HiFi?