Za svaki kupljeni proizvod doniramo 10 kn Dječjem domu Nazorova

Dragi kupci, prijatelji i poslovni partneri,

s veseljem Vas obavještavamo o humanitarnoj akciji, tijekom koje ćemo za svaki kupljeni proizvod, donirati iznos od 10,00 kn Domu za nezbrinutu djecu Nazorova. Akcija traje od 01.12. do 31.12., a primarni cilj nam je pomoći u financiranju Doma i djece koja su tamo smještena, te im na taj način uljepšati predstojeće blagdane i praznike.

Nadamo se da će akcija biti uspješna, te da će postati tradicija, kako bi svake godine mogli pomoći onima kojima je to najpotrebnije.

Dječji dom Zagreb zbrinjava djecu bez roditelja ili bez odgovarajuće roditeljske skrbi, te trudnice i majke s djecom. Pruža im smještaj, stručnu podršku i sigurnost, te izobrazbu neophodnu za slobodan razvoj ličnosti. Dom danas skrbi o 223 djece u dobi od 0 – 21 godinu.

Konkretno, u Nazorovoj smješteno je 80 djece, u dobi od 0 – 7 godina, te trudnice i majke s djecom. 150 djece u dobi od 7 – 18 godina smješteno je u podružnicama Laduč, A.G. Matoš i I.G. Kovačić. 20 mladića i djevojaka (17-21 godinu) boravi u stanovima Stambene zajednice. Trudnice i majke se smještavaju na Majčinski odjel zbog ugrožavajućih obiteljskih, stambenih i materijalnih uvjeta. Osim usluga za zadovoljenje osnovnih potreba, pomoći i podrške u skrbi za dijete, osigurane su im dodatne usluge; ginekološka skrb, edukacija s područja skrbi o djetetu, partnerskih odnosa, pomoć pri ostvarivanju prava za dijete i sebe.

Misija je svakom djetetu u Domu osigurati uvjete i poticaje za optimalni rast i razvoj kroz timski pristup kao i odgovarajuću skrb obiteljskog tipa, a majke i trudnice, osposobiti za odgovorno roditeljstvo s ciljem prevencije separacije i institucionalizacije djece.

Ukoliko želite i sami pomoći, možete donirati odjeću, obuću, igračke, školski pribor, kozmetiku, tehničke uređaje (TV, DVD, video i dr.). Možete sponzorirati ili organizirati ljetovanje, zimovanje, izlete, odlazak u kino, koncerte, sportske događaje i sl. Možete financirati dodatni terapeutski rad s djecom (psihoterapija, fizikalna terapija, aromaterapija i sl.). Možete uplatiti i financijsku pomoć na račun Doma.

Ukoliko želite volontirati, javite se u Dom!

Sve potrebne informacije vezane za Dom i donacije možete pronaći na njihovim službenim stranicama.

Zahvaljujemo ravnateljici, gospođi Jelici Belošević, na sustretljivosti, ljubaznosti i spremnosti na suradnju!