Što je to dokument kamera i koja joj je uloga u edukaciji?


Dokument kamera će Vašu učionicu u trenu pretvoriti u zabavno, zanimljivo i interaktivno mjesto, a u Vašim učenicima pobuditi znatiželju i želju za učenjem! To je prezentacijski alat koji svatko može koristiti, te izrazito jednostavno njime upravljati. Ovisno o načinu na koji želite da se prikazuje vaša prezentacija ili lekcija, morat ćete razmotriti vrste izlaznih veza prema projektoru ili monitoru prilikom odabira dokument kamere...
 
Pogledajte našu ponudu dokument kamera
ili nas kontaktirajte za dodatne informacije i pomoć!
    

Što je dokument kamera?

Dokument kamera je multi-funkcionalan, vizualni prezentacijski uređaj, koji omogućuje prikaz teksta, knjiga, predavanja i ispita, zatim bilo kakvog 3D objekta, dijapozitiva  ili mikroskopskog pogleda, ali i snimanje predavanja za ponovnu reprodukciju. Dokument kamere izuzetno su jednostavne za upotrebu i vrlo jednostavne postavljanje.

Jednostavno spojite dokument kameru s projektorom,monitorom ili interaktivnim monitorom, te ju uključite. Zatim stavite željeni objekt ispod kamere, a ona će projicirati taj objekt na projekcijsko platno, zid ili TV/monitor. Rezolucija odabrane dokument kamere odredit će kvalitetu prikazane slike. Dokument kamere kategorizirane su prema svojoj rezoluciji na isti način kao i projektori. Tako da rezolucije kamere mogu biti XGA, WXGA, SXGA+, FullHD, pa ćak i 4K rezolucije.

Uređaj je izrazito brz i jednostavan za korištenje, te namijenjen za svakodnevnu uporabu, što ga uz interaktivni monitor ili projektor i pametnu ploču, čini jednim od najpopularnijih prezentacijskih alata u edukaciji. Zumiranje objekta ili slike vrlo je bitna opcija dokument kamere. Tri su osnovna načina da predmeti izgledaju veći kada se koristi dokument kamera. Možemo savinuti fleksibilan vrat dokument kamere, tako da je glava fizički bliža objektu, možemo upotrijebite optički zum ugrađen u kameru (ako je dostupan), ili pak koristiti digitalni zum (iako se slika lagano degradira).Mnoge kamere opremljene su svjetlima koja vam omogućuju da osvijetlite objekt ili sliku. Vrsta osvjetljenja koja vam treba ovisit će o sobi u kojoj planirate izvoditi prezentaciju. U svijetloj, dobro osvijetljenoj sobi možda neće biti potrebna rasvjeta; međutim, u mračnoj sobi ili sobi s neravnomjernim osvjetljenjem mogu se koristiti bočna svjetla na samoj kameri. Posebna vrsta svjetla je pozadinsko osvjetljenje koje vam omogućuje upotrebu prozirnih folija ili dijapozitiva.
 
Dokument kamera je zapravo moderna zamjena za grafoskop, episkop ili dijaprojektor, ali nudi niz novih mogućnosti te omogućuje znatno kvalitetniji prikaz postojećih materijala od grafoskopa. Moguće ih je spojiti na računalo ili izravno na uređaje za prikaz slike kao što su projektor, plazma, LCD monitor, TV, i dr.


Zanima Vas kako funkcionira dokument kamera u praksi?
Javite nam se i dogovorite neobvezujuću demonstraciju !
   Kako koristiti dokument kameru u edukacijskom procesu?


Uvećajte i projicirajte objekte na velikom zaslonu!
Potaknite djetetov interes, poboljšajte mu koncentraciju i razvijajte znatiželju! Na taj način doživjeti će potpuno novi svijet! Dokument kamere mogu poslužiti i kao mikroskop adapter.

Projicirajte i prikažite gradivo, tekst, knjigu ili prezentaciju!
Ponudite novi, bolji i interaktivniji način usvajanja gradiva, ali i međusobne komunikacije

Prikažite radove i projekte učenika!
Prezentirajte radove i projekte djece, potaknite njihovu suradnju, entuzijazam, samopouzdanje i natjecateljski duh. Uspoređujte njihove radove, kako bi djeca učila i jedni od drugih.

Snimite predavanje za ponovnu reprodukciju i analizu predavanja!
Dokument kamere omogućuju djelomično ili cjelokupno snimanje predavanja, kako biste kasnije mogli sami ili s kolegama prodiskutirati i analizirati svoj rad, ali i kako biste predavanja mogli ustupiti, primjerice učenicima koji nisu mogli prisustvovati predavanju. Također, predavanja možete objaviti i na web stranicama ustanove, na vlastitom blogu i slično.


Pogledajte našu ponudu dokument kamera
ili nas kontaktirajte za dodatne informacije i pomoć!
   
 
Zanima Vas kako funkcionira dokument kamera u praksi?
Kontaktirajte nas i dogovorite neobvezujuću demonstraciju!