Kako odabrati interaktivni ekran?


U svijetu digitalnih tehnologija način na koji radimo, učimo i surađujemo se promijenio. Ova masovna transformacija ovisi o posjedovanju prave tehnologije. A ovo tehnološko otkriće su interaktivni ravni zasloni ili ono što danas nazivamo interaktivnim ekranima - IFPD.

Tvrtke i edukativne ustanove instaliraju u svoje sobe za sastanke i prostore interaktivne zaslone osjetljive na dodir i aplikacije za razmjenu sadržaja kako bi olakšale prezentaciju i dijeljenje sadržaja. Bilo da se radi o učionici ili radnom prostoru, jasno je da je interativna komunikacija ključna za učinkovitu prezentaciju ili predavanje, a interaktivna tehnologija postala je ključ toga. Interaktivni zaslon osjetljiv na dodir velikog formata dostupan u raznim veličinama, idealan za predavaonice i sobe za sastanke. Obično ga pokreće Android, ali korisnici imaju mogućnost dodavanja Windows OS-a kako bi mogli koristiti svoj softver.


S obzirom na dostupnost više veličina, interaktivni ravni zasloni zamijenili su već pomalo zastarjelu tehnologiju projektora zbog veće kvalitete, niže cijene, poboljšane povezanosti i ugrađenih softverskih rješenja. Korisnici stupaju u interakciju s ovim zaslonima vrhovima prstiju, a neki interaktivni zasloni uključuju poboljšanu elektromagnetsku olovku s korisničkim tipkama za olakšavanje multitaskinga tijekom sastanka ili prezentacije.

Interaktivni zasloni dolaze u više veličina, što znači da postoje opcije koje odgovaraju svakoj vrsti posla, od najmanje sobe za sastanke do najveće sobe za sastanke. Većina zaslona varira u rasponu između 65 i 98 inča. Glavna prednost interaktivnih zaslona je povećana interaktivnost u prezentaciji i produktivnost na radnom mjestu. Rad u skupinama ili grupama na predavanjima ili sastancima je lakši nego ikad. Interaktivni zasloni mogu se učinkovito koristiti u poslovnom okruženju. To je savršen dodatak bilo kojoj sobi za sastanke ili konferencije.

Interaktivni zasloni u uredskom okruženju

Učinkovitije prezentacije: interaktivni zasloni omogućuju prezentacijama da postanu dinamičnije, zanimljivije i sveobuhvatnije. Kolege mogu dodati pisanje crteža na zaslon što čini sesiju interaktivnijom i nezaboravnijom. Interaktivni zasloni poboljšavaju poslovne sastanke: potiču svakog člana tima da dodaju svoje ideje i prijedloge u dokumente. Svi u timu mogu aktivno i intuitivno sudjelovati, a ne samo sjediti. Neprimjetno dijeljenje sadržaja: interaktivni zasloni omogućuju vam dijeljenje sadržaja na zaslonu s članovima sastanka u stvarnom vremenu.Interaktivni zasloni u učionicama
 
Kako postajemo svjesni neadekvatnosti tradicionalnih nastavnih metoda, trebali bismo se usredotočiti na to da lekcije postanu raznovrsnije kako bi udovoljili različitim zahtjevima i preferencijama djece u učenju. Interaktivni zasloni mogli bi biti savršen dodatak bilo kojoj učionici na nekoliko načina. Dvosmjerno dijeljenje zaslona: nastavnicima omogućite da dijele bilo koju datoteku ili dokument s njegovog uređaja na interaktivni zaslon, kao i dijeljenje sadržaja stvorenog na ekranu s prijenosnim računalima ili tabletima učenika.

Aplikacije za učionicu: mnogi interaktivni zasloni dolaze s unaprijed instaliranim aplikacijama, uključujući Microsoft Office Suite koji korisnicima omogućuje otvaranje i uređivanje dokumenata.

Besplatno preuzimanje sadržaja: na interaktivnim zaslonima pruža nastavnicima pristup ogromnoj biblioteci višestrukih sadržaja kako bi poboljšali ilustraciju svojih predavanja. Interaktivni zasloni pomažu učiteljima da se usredotoče na sadržaj lekcije koji su pripremili, a manje se usredotočuju na svoje nastavne materijale. Interaktivni zasloni visoke razlučivosti 4K znače da učenici mogu imati jasnu viziju sadržaja u kojem se nalaze u razredu. Uključite cijeli razred, posebno za učenike koji možda ne vole govoriti na nastavi, interaktivni zasloni omogućuju im aktivno sudjelovanje na način na koji se osjećaju ugodno.Kako odabrati najbolji interaktivni zaslon?

Postoje temeljna razmatranja koja biste trebali usporediti i pregledati osim cijene ako želite odabrati idealan interaktivni zaslon za svoje poslovanje. A ova su razmatranja:

1. Specifikacije hardvera: vrlo je bitno uzeti u obzir hardver na vašem interaktivnom zaslonu i on uključuje
2. Rezolucija zaslona: ona igra vitalnu ulogu u vašem iskustvu sastanka. Male sobe mogu koristiti 1080p FHD zaslone. Veće sobe mogu imati koristi od 4k UHD rezolucije.
3. Veličina: ona također ima veze s vašom sobom za sastanke. Tipično je ekran od 65 inča dobar za mali prostor - manje od 5 osoba - dok je ekran od 75 inča prikladan za srednju sobu za sastanke - 5-10 osoba - i 86 inča savršen je za prostorije s pansionima - više od 10 osoba
4. Visoka povezanost: vaš zaslon mora dopustiti korisnicima da bežično povežu svoje uređaje. Uzmite u obzir važne priključke (HDMI, VGA, ulazi signala za prikaz zaslona. USB, utor za računalo i LAN i WIFI)
5. Dodir i olovka: odaberite interaktivni zaslon s poboljšanim dodirom i 20 dodirnih točaka.
6. Početni zaslon: odaberite interaktivni zaslon s prijateljskim sučeljem kako biste izbjegli zabunu među korisnicima.
7. Alati za bilješke: odabir interaktivnog zaslona koji koristi intuitivnu alatnu traku za bilješke koji nudi korisne funkcije s manje krivulje učenja.
 
Ovim tekstom pojasnili smo kako bi interaktivni zasloni mogli biti ogroman evolucijski skok za sve prakse poslovne suradnje. Interaktivna tehnologija može vam poboljšati posao na nekoliko načina, od poslovnih sastanaka i seminara, u obrazovne svrhe, pa čak i do oglašavanja u trgovačkim centrima, trgovinama i trgovinama.

Ako ste spremni za promjenu, kontaktirajte nas za najbolju interaktivnu tehnologiju za vaše poslovanje.