Komercijalni audio sustavi i ozvučenja


100 Voltni sustavi za komercijalne i javne zgrade


Potreban Vam je zvučni sustav za reprodukciju pozadinske glazbe ili najavu obavijesti u restoranu, školi, skladištu, ili drugim institucionalnim zgradama? Visokonaponski zvučni sustav (100V) često predstavlja najekonomičnije, praktično i najsigurnije rješenje.
 Kontaktirajte nas za besplatno savjetovanje i izradu neobvezujuće ponude!
 
 

 

Standardno stereo pojačalo možda neće biti najbolje rješenje...


Standardno, home stereo pojačalo upareno s nekoliko pari zvučnika može poslužiti i ozvučiti malene prostore,  ali neće dobro raditi u sustavu s velikim brojem zvučnika i dugim relacijama ožičenja.

Standardna stereo pojačala na izlazu daju signal niskog napona i visoke struje što zahtjeva debele (i relativno skupe) zvučničke kablove za napajanje udaljenih zvučnika. Što više zvučnika dodajete u stereo sustav, njihovo povezivanje postaje sve teže i kompliciranije. Nadalje, kako bi sve bilo sigurno, biti će Vam potrebna i dodatna pojačala i ožičenje, što znatno podiže troškove.Prednosti 100 Voltnog sustava


Budući da je napon visok, struja koja protjeće u 100V sustavu je niska. Možete koristiti tanje, jeftinije zvučničke kablove. U 100V sustavima pojačala nemaju impendancijske probleme (4 ili 8 Ohm-a), tako da nije bitan broj spojenih zvučnika.


Zvučnici s podesivim razinama snage

 

Zvučnici u 100V sustavima su kao kuće, priključene na elektroenergetsku liniju. Svaki zvučnik ima ugrađen transformator koji spušta visoki napon do razine na kojoj zvučnik normalno radi. Transformator ima više izvoda za postizanje različite razine snage za zvučnik. Odabirom veće snage zvučnik svira glasnije.

Broj spojenih zvučnika nije bitan dokle god njihova ukupna snaga u vatima (W) ne prelazi izlaznu snagu pojačala. Pri dizajniranju sustava obično se zadržava 10-20% snage pojačala kao dodatna rezerva za povremene trenutke maksimalne potražnje snage. To znači da pojačalo od 500 W snage može lako pokrenuti 80-90 komada 5 vatnih zvučnika, čime se pokriva veliki prostor za reprodukciju pozadinske glazbe i davanja obavijesti.

Potreban je samo jedan Watt za jasno čujne najave ili pozadinsku glazbu iz zvučnika oko 3 metra udaljenog od slušatelja (dva watta u bučnom okruženju poput restorana ili trgovine).

Kako odrediti koliko zvučnika je potrebno u svakoj prostoriji? Za stropne zvučnike u otvorenim prostorima, pravilo kaže da udaljenost između zvučnika treba biti dva puta visina stropa. Soba veličine 12 metra x 12 metra, sa stropom visine 3 metra, biti će dobro pokrivena s četiri stropna zvučnika.

Kontaktirajte nas za besplatno savjetovanje i izradu neobvezujuće ponude!
 

Pročitajte još:

> Zvučnici za ozvučenje poslovnih prostora

> Ozvučenje ugostiteljskih objekata - restorana i kafićaKako naša tvrtka može unaprijediti Vaše poslovanje?


U našoj ponudi možete pronaći različite modele zvučnika i pojačala za prodaju i najam, kao i svu dodatnu opremu. Naše stručno i educirano osoblje s više od 12 godina iskustva s audio video opremom, rado će Vas savjetovati i predložiti Vam rješenje prilagođeno Vašim individualnim, poslovnim potrebama. Također, rado ćemo Vam prezentirati audio sustav na Vašoj ili našoj lokaciji, te Vam na licu mjesta pokazati kako funkcionira u praksi. Osim konzultacija i prodaje, nudimo Vam i profesionalnu uslugu montaže i spajanja opreme, kao i edukaciju novih korisnika za korištenje sustava, ali i  tehničku podršku i servis nakon prodaje.

Pored zvučnika i pojačala, u ponudi imamo i svu ostalu audio/video opremu. Pogledajte prospekt ili nas kontaktirajte.