Ozvučenje ugostiteljskih objekata - restorana i kafića


Ozvučenje u ugostiteljstvu

Danas je glazba jednostavno postala sastavni dio života svakog pojedinca, stoga je odabir kvalitetnog ozvučenja važna poslovna odluka za gotovo sve djelatnosti, a naročito za ugostitelje. Naime, zvuk je usko povezan s osjećajem ugode, a ugoda kod gostiju naprosto potiče opuštenost i dulji boravak u objektu, što automatski za ugostitelja znači i veću konzumaciju i potrošnju. Također, brojna istraživanja potvrđuju kako gosti, osim interijera samog lokala i usluge, iznimnu važnost pridodaju glazbi i zvuku, kao odlučujućim faktorima pri izboru objekta koji će posjetiti, te duljini boravka u istome.

Zbog svega navedenog, važno je ozbiljno i na vrijeme shvatiti prednosti, načine i mogućnosti kvalitetnog ozvučenja Vašeg objekta. Sustav ozvučenja u ugostiteljskim objektima, kafićima i restoranima, može biti visokoomski (profesionalni) ili niskoomski (Hi Fi).


VISOKOOMSKO OZVUČENJE (100 V MREŽA ILI MONO ZVUK)

Visokoomsko ozvučenje, odnosno stovoltna (100 V) mreža idealno je rješenje za ozvučenje objekata koji imaju potrebu za pozadinskom (background) glazbom koja gostima omogućuje neometan razgovor i ugodnu atmosferu. Ovakvo ozvučenje zahtjeva profesionalno pojačalo na koje se može spojiti neograničen broj prostorno raspoređenih zvučnika, ovisno o Vašim potrebama, željama i namjenjenom budžetu.

Također, važno je napomenuti da je visokoomsko ozvučenje znatno povoljnije od niskoomskog ozvučenja kakvo nalazimo primjerice u kućnim Hi Fi sustavima, iako ono ne reproducira kvalitetu zvuka Hi Fi sustava, što uostalom, nije niti potrebno za restoran ili kafić.


Karakteristike visokoomskog ozvučenja:

> mogućnost spajanja neograničenog broja zvučnika na pojačalo (unutarnjih i vanjskih - vodootpornih)

> pojačala imaju mogućnost više zona (multiroom) - mogućnost regulacije glasnoće zvuka za svaku zonu i svaki zvučnik zasebno,ali i odabira izvora zvuka (radio, CD, itd) za svaku zonu - tako primjerice, na vanjskoj terasi možete imati jednu vrstu glazbe s CD-a, unutra, na prvom katu možete glasnije slušati radio, dok na drugom katu možete imati sasvim tihu glazbu preko USB-a

> jednostavno podešavanje razine glasnoće svakog pojedinog zvučnika

> manji gubici u vodičima kod velikih duljina instalacije

> niži troškovi ožičenja - nisu potrebni visokokvalitetni, skupi kablovi na većim površinama kao u niskoomskim sustavima

> mogućnost jednostavnog spajanja i korištenja mikrofona

> znatno niža cijena opreme i instalacije sustava u objekt

> jednostavno mijenjanje konfiguracije bez utjecaja na ostale zvučnike

> nedostatak ovakvog ozvučenja jest manje vjeran frekvencijski odaziv, ali zanemariv u kafićima i restoranima

Ponudu visokomskih pojačala i zvučnika pogledajte na sljedećim linkovima:
Pojačala
Zvučnici

 
NISKOOMSKO OZVUČENJE (Hi Fi ILI STEREO ZVUK)

Niskoomski sustavi koriste se najčešće u domovima, manjim prostorima i razglasnim sustavima, gdje je potrebna vrlo visoka razina glasnoće, ali i visoka kvaliteta reproduciranog zvuka. Ovakvo ozvučenje se vrlo rijetko postavlja u ugostiteljskim objektima gdje se naglasak stavlja na ugodnu pozadinsku glazbu, jer naprosto nema potrebe za skupom, vrhunskom i izrazito glasnom reprodukcijom glazbe.

Na niskoomsko ozvučenje odlučuju se uglavnom samo ugostitelji koji stavljaju naglasak prvenstveno na ekskluzivno uređenje interijera, stoga žele i vrhunsko ozvučenje s dizajnerskim izgledom zvučnika.


Karakteristike niskoomskog ozvučenja:

> postizanje vrhusnke kvalitete reproduciranog zvuka (stereo i surround zvuk)

> postizanje visokog zvučnog tlaka, bez čujnih izobličenja

> visoki troškovi potrebne, instalirane opreme (potreba više paralelnih pojačala)

> visoki troškovi ožičenja - potrebni kvalitetni bakreni kablovi velikog poprečnog presjeka

> mogući gubici prijenosa na većim dužinama instalacija

> nemogučnost višezonskog ozvučenja kao kod visokoomskog ozvučenja

Ponudu niskoomskih pojačala i zvučnika pogledajte na sljedećim linkovima:
Pojačala
Zvučnici

Bezobzira na koji način odlučili ozvučiti svoj objekt, spremni smo Vam ponuditi cjelovito rješenje za profesionalno ili Hi Fi ozvučenje - definiranje zahtjeva i visine budžeta, kao i planiranje i realizaciju samog projekta uz obuku Vašeg osoblja za korištenje sustava. Za sve upite, dogovore i dodatne informacije, molimo da nas kontaktirate.
 

Instalacija opreme

Ukoliko Vam je potrebna instalacija, montaža  i spajanje sustava, obratite nam se s povjerenjem. Više od destljeća iskustva, jamči brzu, efikasnu i profesionalnu montažu audio video opreme.Zatražite potpuno besplatnu i neobvezujuću ponudu i nacrt sustava!

Naši audio video stručnjaci rado će Vas savjetovati i ponuditi Vam najadekvatniju opremu za Vaš poslovni prostor.  Nazovite nas ili nam pošalite upit. Možete nam poslati i tlocrt prostora, kako bismo Vas što bolje savjetovali. Također, u mogućnosti smo napraviti i izvid prostora.
 

Kako naša tvrtka može unaprijediti Vaše poslovanje?

U našoj ponudi možete pronaći različite modele zvučnika i pojačala za prodaju i najam, kao i svu dodatnu opremu. Naše stručno i educirano osoblje s više od 12 godina iskustva s audio video opremom, rado će Vas savjetovati i predložiti Vam rješenje prilagođeno Vašim individualnim, poslovnim potrebama. Također, rado ćemo Vam prezentirati audio sustav na Vašoj ili našoj lokaciji, te Vam na licu mjesta pokazati kako funkcionira u praksi. Osim konzultacija i prodaje, nudimo Vam i profesionalnu uslugu montaže i spajanja opreme, kao i edukaciju novih korisnika za korištenje sustava, ali i  tehničku podršku i servis nakon prodaje.

Pored zvučnika i pojačala, u ponudi imamo i svu ostalu audio/video opremu. Pogledajte prospekt ili nas kontaktirajte.