Objedinjene komunikacije (UC) - nova razina poslovne komunikacije i suradnje 

Objedinjene komunikacije - zvuči jako impresivno ali stvar je zapravo vrlo jednostavna: riječ je o integraciji različitih komunikacijskih alata, koji će poboljšati suradnju, produktivnost i učinkovitost zaposlenika.

Objedinjene komunikacije ili engleski unified communications, skraćeno UC, je termin koji se u današnje vrijeme sve češće koristi, ali zapravo to nije ništa novo. To nije trend, to je naprosto način kako poboljšati poslovanje i pritome - uštedjeti vrijeme ali i novac, što dokazuju i brojna istraživanja.Riječ je dakle o integraciji komunikacijskih alata i usluga u realnom vremenu, kao što su instant poruke (chat), informacije o prisutnosti, IP telefonija, audio, web i video konferencije, desktop sharing, dijeljene podataka putem interaktivnog zaslona, i onih koje nisu u realnom vremenu poput e-mail poruka, SMS i slično. Kada govorimo o UC, ne misli se na jedan proizvod ili alat, već na skup proizvoda.Već je oko 70% većih tvrtki implementiralo 5 - 7 alata za poslovnu suradnju. Dakle, UC polako ali sigurno postaje mainstream, bezobzira govorimo li o malim tvrtkama ili velikim korporacijama.

Stvarajte, surađujte & dijelite

Da bi poslovna komunikacija bila uspješna, svi sudionici i sve strane moraju imati mogućnost aktivno sudjelovati i surađivati – bez obzira na svoju lokaciju, odabrani način komuniciranja i uređaj kojim se služe. Naša rješenja i alati za sastanke omugućuju Vam upravo to.

Stvarajte prezentacije i bilješke, prikažite ih i modificirajte na interaktivnom zaslonu ili projektoru, samo dodirom prsta ili interaktivnom olovkom. Spojite se na WiFi i održite prezentaciju bežičnim putem s većeg broja uređaja služeći se funkcijom podijeljenog zaslona (screen sharing). Nakon toga, bilješke sa sastanka pošaljite svim sudionicima, objavite snimku na YouTube-u ili čak uživo streamajte sadržaj. Kada god Vam ponovo zatreba, jednostavno pristupajte lokalnim i mrežnim datotekama sa sastanaka.

Cilj je također pripremiti tvrtku za sastanke budućnosti i aktivno uključiti zaposlenike koji rade s udaljene lokacije. Zaposlenici će na taj način moći surađivati, dijeliti materijale, raditi bilješke i raspravljati o istom sadržaju u stvarnom vremenu – s gotovo bilo kojeg mjesta.Prirodno intuitivni i jednostavni za upotrebu, naši alati kompatibilni su s nizom Vaše postojeće opreme i postojećih aplikacija za objedinjene komunikacije (UC), čime se skraćuje obuka potrebna za implementaciju i upotrebu.

Kao što vidite, mogućnosti su zaista neograničene, važni su samo Vaši individualni zahtjevi i potrebe Vaše rastuće tvrtke.


Kako integrirati objedinjene komunikacije u tvrtci

Sam projekt opremanja i integracije UC mora biti pažljivo osmišljen i planiran kako bi omogućio što veću učinkovitost uz što manju količinu opreme, a sve kako bi se radovi izveli uz što manje troškova, bez gubitka kvalitete i funkcionalnosti. Naše stručno osoblje rado će Vam pri tome pomoći.

Prilikom planiranja, svakako uzmite u obzir individualne potrebe Vaše tvrtke, kao što su primjerice: održavate li često sastanke s udaljenim partnerima? Korporativne sastanke unutar tvrtke? Prezentacije i detaljne analize? Edukaciju zaposlenika? Ovisno o potrebama i zahtjevima vodećih ljudi u Vašoj tvrtci razmislite o sljedećoj audio video opremi:

 
video-konferencije
Video konferencija

Multimedijalni projektori


 

Projekcijska platna
 
 
interaktivne ploce
Interaktivne ploče

 

Interaktivni monitori

 
zvucnici
Sustav ozvučenja
 

WiFi prijenos slike i zvuka
 

Distribucija signala

 

Kontrolna oprema

 


U našoj ponudi možete pronaći kompletnu audio video, multimedijalnu i prezentacijsku opremu za integraciju objedinjenih komunikacija u Vašoj tvrtci, ali i potrebnu za opremanje učionica, ureda, soba za sastanke i konferencijskih dvorana i slično.

Naše stručno i educirano osoblje s više od 15 godina iskustva s AV opremom, rado će Vas savjetovati i predložiti Vam rješenje prilagođeno Vašim individualnim, poslovnim potrebama.

Također, rado ćemo Vam prezentirati rješenja i sustave na Vašoj ili našoj lokaciji, te Vam na licu mjesta pokazati kako to sve funkcionira u praksi. Osim konzultacija i prodaje, nudimo Vam i profesionalnu uslugu montaže i spajanja opreme, kao i edukaciju novih korisnika za korištenje opreme, ali i  tehničku podršku i servis nakon prodaje.