Kako video konferencija može unaprijediti Vaše poslovanje?


Video konferencija unapređuje poslovanje tvrtke:
 
  1. - u potpunosti otklanja troškove službenih putovanja
  2. - povećava produktivnost, suradnju i komunikaciju
  3. - štedi vrijeme, a vrijeme je novac
  4. - čini Vas konkurentnijima na tržištu
  5. - svjetski trend u poslovnoj komunikaciji
 
Pogledajte našu ponudu video konferencija
ili nas kontaktirajte za dodatne informacije i pomoć!
   


Reducira troškove poslovanja

Tuzemna i inozemna poslovna putovanja i sastanci su u poslovnom svijetu neophodni za uspješno poslovanje, no istovremeno predstavljaju i priličan financijski izdatak za tvrtku. Zašto ne biste u potpunosti otklonili troškove službenih putovanja i gubitak vremena na putovanja, te sastanke preselili u svoj ured? Uz  pristupačnu, visokokvalitetnu video konferenciju u Full HD rezoluciji, nema više potrebe za putovanjima - jednostavno ćete sve sastanke moći profesionalno, jednostavno i brzo održati iz vlastitog ureda, uz osjećaj kao da su svi sudionici prisutni u istoj prostoriji, makar se u stvarnosti nalazili i na drugom kraju svijeta.


Vrijeme je - novac!

Uz video konferenciju, brže ćete postići svoje ciljeve u poslovnim susretima, brže ćete moći početi i nastaviti provoditi daljnje aktivnosti, brže dostizati daljnje zadane ciljeve, te brže širiti poslovni potencijal svoje tvrtke. Drastičan porast korištenja videokonferencijskih sustava u poslovnom svijetu, rezultirao je povećanjem efikasnosti poslovanja, te uštedom dragocjenog vremena tvrtkama - rješavanjem problema odmah i bez odlaganja.


Učinkovita komunikacija

Komunikacija nije samo razgovor. Svaki manager zna koliko je važna verbalna ali i neverbalna komunikacija u poslovnom svijetu. Mnogo toga gubite kada s poslovnim partnerima ne komunicirati uživo i učinkovito. Video konferencija uvelike poboljšava učinkovitost komunikacije, uspostavljanjem komunikacije licem-u-lice, kroz visoku kvalitetu slike i zvuka (govora) u stvarnom vremenu. To sve pomaže izgraditi povjerenje među partnerima i korisnicima, te smanjuje konfuziju tijekom važnih sastanaka.Važni zaposlenici, suradnici i partneri uvijek pri ruci

Neki ljudi u Vašoj tvrtki sigurno su izuzetno važni za poslovanje, nezamjenjivi i neophodni, ali nažalost ne mogu biti svugdje i odjednom. Video konferencija omogućuje multi-point sastanke u različitim vremenskim zonama i između međunarodnih granica, pružajući tako tvrtkama jeftin, jednostavan i učinkovit način razgovaranja licem u lice, često s ostalim podružnicama, ljudima u glavnom uredu ili zaposlenicima koji su jednostavno odsutni.Video konferencija prilagođena za bilo koju veličinu poduzeća


Na tržištu video konferencija postoji niz rješenja, uključujući TelePresence sustave, sobne sustave video konferencija, sustave za desktop video konferencije, softverska rješenja, web konferencijske usluge i slično.

Tvrtke koje pokušavaju komunicirati pomoću desktop ili softverskih rješenja, često se žale na kvalitetu videa koja obično nedostaje, što zna biti zaista frustrirajuće. Aver videokonferencijska rješenja nude pristupačne video konferencije, s podrškom za do 10 povezanih točaka (strana/korisnika) i izbor kamera i širokopojasnih mikrofona, posebno dizajniranih za potrebe tvrtki. U nastavku je pregled različitih dostupnih rješenja, te objašnjenje zašto je upravo sobna videokonferencija najbolje rješenje u 90% slučajeva.

TelePresence sustav je video konferencijski sustav koji je integriran u sobi za sastanke ili konferencijske dvorane. To zahtjeva posebne sustave koji su posebno izgrađeni ili modificirani za tu određenu prostoriju, a često koštaju preko sto tisuća dolara. To je tolika investicija, da si uglavnom samo vrh i rukovoditelji ogromnih korporacija mogu priuštiti takav jedan instaliran sustav.

Desktop (stolni) videokonferencijski sustav je konferencijski sustav videa, namijenjen za osobnu uporabu ali i za manje tvrtke s ograničenim budžetom, a koje imaju potrebu za učinkovitom komunikacijom s udaljenim suradnicima ili parterima. Ona ne nudi mnogo mogućnosti, ali je sasvim dovoljna manjim poduzećima, uz napomenu kako integrirana kamera i mikrofon u Vašem računalu nikako ne mogu biti dovoljni za profesionalnu poslovnu komunikaciju, stoga je za poslovnu upotrebu nužno takav sustav nadograditi pristupačnom dodatnom opremom.

Softversko rješenje za video konferenciju uključuje poseban program za komunikaciju, koji se najčešće plaća mjesečno po svakom korisniku, a omogućuje prilično jednostavno korištenje i kvalitetu video konferenciju. Ovakva rješenja su često vrlo skupa, te također zahtijevaju dodatnu opremu, poput PTZ kamera i dodatnih mikrofona.

Sobni videokonferencijski sustav je najoptimalnije rješenje, te zbog toga i najpopularnije. Sastoji se od glavne jedinice (CODEC), pomične PTZ (pan-tilt-zoom) kamere i jednog ili više širokopojasnih mikrofona. Ovakav sustav se plaća jednokratno te nema mjesečnih troškova plaćanja licence ili održavanja, bez obzira na broj korisnika. Postavljanje i korištenje je izrazito jednostavno, a kvaliteta audio i video prijenosa je odlična. Aver sobni videokonferencijski sustavi iz EVC serije idealni su za korištenje u sobama za sastanke ili konferencijskim dvoranama kako bi sastanci bili visoko kvalitetni i profesionalni.

Zašto odabrati sobni videokonferencijski sustav?


Brzo, povoljno i jednostavno
Nakon što završite postavljanje i instalaciju sobnog videokonferencijskog sustava, održavanje sastanka na daljinu postaje jednostavno i brzo kao telefonski poziv. User-friendly sučelje i dizajn ovakvog sustava za video konferenciju omogućuje Vam da se u potpunost posvetite i koncentrirate na sam sastanak, jer će sustav sve sam odraditi, bez ikakvih komplikacija i potrebom za podrškom IT službe. Budući da ćete brže i jednostavnije održavati sastanke, poduzeća imaju tendenciju koristiti ih sve češće, što povećava komunikaciju, produktivnost i suradnju. Svjetski trendovi su jasni - od 2009. godine do 2014. godine, zabilježen je čak deseterostruki porast korištenja sobnih videokonferencijskih sustava!

Jasan video uz Full HD rezoluciju i audio uz širokopojasni mikrofon
U situacijama kada želite provesti sastanak u kojem sudjeluju veće grupe ljudi, morate  imati visoku razlučivost kako biste jasno vidjeli sve sudionike u sobi za sastanke. Sobni videokonferencijski sustavi zbog toga nude Full HD 1080p rezoluciju, omogućujući Vam da vidite svačiji izraz lica nevjerojatnom jasnoćom. Što se tiče zvuka, odnosno govora, širokopojasni mikrofon "lovi" sve zvukove u prostoriji, stoga ga je dovoljno postaviti na sredinu stola, i potpuno normalnim glasom razgovarati.

Gladak prikaz slike bez trzaja
Sobni videokonferencijski sustavi, za razliku od primjerice softverskih rješenja, nude gladak prikaz slike bez trzaja, s 30 fps (sličica u sekundi), što je i više od potrebnog iznosa za streaming bez trzaja.

Pročitajte još > Što je to video konferencija i kako funkcionira?Kako naša tvrtka može unaprijediti Vaše poslovanje?


U našoj ponudi možete pronaći različite modele videokonferencija za prodaju i najam, kao i svu dodatnu opremu. Naše stručno i educirano osoblje s više od 12 godina iskustva s audio video opremom, rado će Vas savjetovati i predložiti Vam rješenje prilagođeno Vašim individualnim, poslovnim potrebama. Također, rado ćemo Vam prezentirati videokonferencijski sustav na Vašoj ili našoj lokaciji, te Vam na licu mjesta pokazati kako funkcionira u praksi. Osim konzultacija i prodaje, nudimo Vam i profesionalnu uslugu montaže i spajanja opreme, kao i edukaciju novih korisnika za korištenje videokonferencije, ali i  tehničku podršku i servis nakon prodaje.

Pored sustava za video konferenciju u ponudi imamo i svu ostalu audio/video opremu potrebnu za opremanje soba za sastanke i konferencijskih dvorana. Pogledajte prospekt ili nas kontaktirajte.