Zvučnici za ozvučenje poslovnih prostora


Pronađite idealne zvučnike za Vašu poslovnu djelatnost!

Potrebni su Vam zvučnici postavljeni u poslovnom prostoru ili na otvorenom, kako bi svi posjetitelji čuli glazbu ili najave/obavijesti? Navesti ćemo osnovne vrste zvučnika i podatke koje su našim inženjerima potrebne, kako bismo Vam ponudili idealan sustav, prilagođen upravo Vašim individualnim poslovnim potrebama.

Za početak morate odrediti sljedeće:

1.    Koja je veličina prostora koju je potrebno ozvučiti
2.    Kojeg je oblika prostor?
3.    Koliki će biti auditorij, odn koliko posjetitelja će boraviti u tom prostoru?
4.    Koliko glasan sistem želite? Da li će sustav reproducirati tihu, pozadinsku glazbu ili glasne najave?

 
Kontaktirajte nas za besplatno savjetovanje i izradu neobvezujuće ponude!
 
Vrste zvučnika

Generalno, veći zvučnik znači i dublji bas. Ako planirate reproducirati HiFi zvuk u Vašem prostoru, odaberite 6'' ili 8'' model, dok Vam je za nježnu, pozadinsku glazbu dovoljan 4'' ili 5'' zvučnik. Ta brojka označava promjer membrane zvučnika.
S druge strane, horn zvučnici, tzv trube, idealne su za korištenje u trgovinama, hodnicima i slično, gdje je važno da se govor i najave čuju jasno, glasno i razgovijetno.


Ugradbeni zvučnici

 
Stropni (ugradbeni) zvučnici idealni su za ugradnju u poslovnim zgradama, jer su vrlo diskretni , jednostavni i uredni za montažu. Zgrade sa spuštenim stropom također su idealni kandidati za ugradbene zvučnike, jer nude dovoljno prostora između akustičnih ploča i stropa.

AMC PCR-8T ugradbeni zvučnici nude izvrsnu reprodukciju zvuka. 
Idealni za pozadinsku glazbu u trgovinama, barovima, restoranima, maloprodajama i sl.


Viseći zvučnici


Viseći zvučnici dobra su alternativa stropnim (ugradbenim) zvučnicima. Oni vise s kabela, usidrenog u stropu. U sobama s visokim stropovima, viseći zvučnici odličan su izbor jer donose zvuk dolje, bliže slušatelja.


 
Moderan sferičan zvučnik, AMC SL 30 omni-direkcionalnog usmjerenja,
 idealan za prostore sa visokim stropom, gdje je jednolika pokrivenost zvuka ključna.


Nadgradni, zidni ili stropni zvučnici


Nadgradni zidni zvučnici dolaze s ugrađenim nosačima, tako da ih možete ugraditi gotovo bilo gdje. Iako nisu diskretni kao ugradbeni zvučnici, jednostavniji su za instalaciju te ih možete čak i sami postaviti.


 
AMC iPlay 5T, snage 35W za unutarnju i vanjsku uporabu u javnim prostorima. 
U-nosač, crne boje, transformator sa odabirom snage omogućava različite uvjete montaže.


Zvučničke trube (Horn zvučnici)


Zvučničke trube, tzv Horn zvučnici najčešće se postavljaju u velikim unutarnjim ili vanjskim prostorima, gdje je potrebno jasno i glasno čuti najave i obavijesti, kao što su to primjerice robne kuće. Većina ih ne reproducira vrlo visoke i niske frekvencije, već je naglasak na jasnom vokalnom rasponu. Zvučničke trube otporne su na sve vremenske uvijete, a izrađene su od visokokvalitetnih materijala, što ih čini izrazito popularnim.


 
AMC HQ-15 IP66 vodootporan horn ABS zvučnik snage 30W sa ugrađenim 100V transformatorom. 
Pouzdan za sve vrste industrijskih i komercijalnih objekata. 


Zvučnici otporni za sve vremenske uvjete


Ukoliko Vam je potrebna glazba na terasi ili pokraj bazena, svakako odaberite zvučnike otporne na sve vremenske uvjete. Iako na tržištu ne postoji mnogo zvučnika koje možete uroniti u vodu, a da oni i dalje sviraju, postoji dosta zvučnika koji su dizajnirani za reprodukciju primjerice i tijekom kiše, oluje ili snijega. 

 
Zvučnici poput AMC COM 20HP ili SP10 odličan su izbor za korištenje u različitim vremenskim uvjetima.
Cjenovno pristupačni, diskretni i jednostavni za montažu.


Prijenosni zvučnici


Ukoliko Vam je ozvučenje potrebno samo nekoliko puta godišnje prilikom posebnih event-a, najbolje rješenje su prijenosni razglasni sustavi, koje možete po potrebi koristiti, a nakon upotrebe ukloniti, kako ne bi zauzimali prostor i/ili narušavali estetiku prostora. Također, možete ih i samo iznajmiti (najam opreme).

Prijenosni razglasni sustavi i zvučnici, idealno su rješenje za povremena događanja. 
To su snažni, sve-u-jedan sustavi, jednostavno prenosivi zahvaljujući praktičnoj ručki i kotačićima,
 a mogu se postaviti i na stalke.
Što od opreme Vam je još potrebno?


Pojačalo
Komercijalni audio sustavi (100 Voltna mreža) koriste samo jedno pojačalo, koje pokreće sve zvučnike u sustavu.  Ovisno o vrsti i količini zvučnika, namjeni ozvučenja i Vašim zahtjevima, naši inženjeri preporučit će Vam adekvatno pojačalo.


 
Pojačalo s predpojačalom AMC MMA240X, pet zonsko pojačalo snage 240W
s mogućnosću uključivanja i isključivanja svake zone zasebno

Zvučnički kablovi
Kako biste ispravno spojili sustav, potrebni su Vam zvučnički kablovi.  U 100 Voltnom sustavu oni su vrlo tanki (0.75-1.5 mm2), jer je električna struja vrlo niska.

Kontrola glasnoće (atenuator)
Ukoliko u određenim dijelovima prostora želite imati mogućnost pojačati ili stišani zvučnike, praktično je na zid ugraditi atenuator. 


Instalacija opreme

Ukoliko Vam je potrebna instalacija, montaža  i spajanje sustava, obratite nam se s povjerenjem. Više od destljeća iskustva, jamči brzu, efikasnu i profesionalnu montažu audio video opreme.


Zatražite potpuno besplatnu i neobvezujuću ponudu i nacrt sustava!


Naši audio video stručnjaci rado će Vas savjetovati i ponuditi Vam najadekvatniju opremu za Vaš poslovni prostor.  Nazovite nas ili nam pošalite upit. Možete nam poslati i tlocrt prostora, kako bismo Vas što bolje savjetovali. Također, u mogućnosti smo napraviti i izvid prostora.

Kontaktirajte nas za besplatno savjetovanje i izradu neobvezujuće ponude!